Nejkrásnější Češku a Slovenku vybere odborná porota a diváci si zvolí Československou Miss. Ta si odnese honorovaný kontrakt v hodnotě 100 tisíc eur, tedy 2,5 milionu korun. Toto speciální propojení si zaslouží i originální korunky pro tři vyvolené vítězky za 300 tisíc korun.

Po odchodu spolumajitele České Miss Martina Ditmara (45) to šlo s projektem soutěže krásy z kopce. K odstoupení se musel rozhodnout na základě zdravotních potíží, které podnikatele trápily již od roku 2017. Jeho pracovní i životní partnerka Eva Čerešňáková (32) měla pro toto rozhodnutí pochopení. Novým spolumajitelem se tudíž stala mezinárodní kosmetická firma Juliette Armand. Nyní se už blýská na lepší časy.

Pořadatelé měli v předchozím ročníku problém dohodnout se s jakoukoli televizní stanicí na vysílání slavnostního galavečera, to se letos již nebude opakovat. Korunovaci královny krásy bude 25. srpna živě přenášet z karlínského divadla FTV Prima. Změna přichází také při výběru dvanácti krásek, které musí podstoupit neveřejné castingy. Finálová dvanáctka nebude jen české národnosti, půlka z nich budou Slovenky.

Stejně jako minulé ročníky i letos bude provázet soutěží moderátorka Veronika Farářová. „Je mi ctí být opět součástí týmu České Miss, který je tento rok opravdu profesionální. Podařilo se nám navázat spolupráci se špičkami ve svém oboru a na výsledek v podobě galavečera jsem sama moc zvědavá,“ prozradila reportérka, která vystoupí pod vedením Libora Boučka (38).



V porotě usedne také úřadující Česká Miss Lea Šteflíčková (21). „Těším se na holky a na castingy. Já na ně budu určitě hodná. Sama si vzpomínám, jak jsem byla nervózní,“ řekla úřadující kráska.

Fotogalerie
19 fotografií