Dvanáctidílný seriál Petra Zelenky (51) Dabing Street v nominacích skóroval v kategoriích Nejlepší komediální seriál, Nejlepší herec (Václav Neužil) a Nejlepší herečka (Klára Melíšková).

„Z trojnásobné nominace pro Dabing Street mám samozřejmě ohromnou radost. Nejvíce mě těší, že Zelenkovu humoru, přestože je situován do prostředí typicky českého – do malého na přelomu milénia krachujícího dabingového studia Zero – rozumějí také diváci v zahraničí,“ uvedla Kateřina Ondřejková (52), v jejíž tvůrčí producentské skupině seriál Dabing Street vznikl.

Další dvě šance na vítězství má dvoudílný televizní snímek Dukla 61, a to k kategoriích Nejlepší film a Nejlepší herečka (Martha Issová). „Musím říct, že při pohledu na nominace se mi podlomila kolena. Považuji to za obrovský úspěch všech lidí, kteří se na Dukle 61 podíleli. Co mě ale nesmírně potěšilo, je nominace v ženské kategorii. Patricia Arquetteová, Penélope Cruzová a Martha Issová jsou moje vůbec nejoblíbenější herečky,“ řekl režisér David Ondříček (49).

„Havíři z Dukly pojedou do Monte Carla… Tak to je fakt velká věc. Na chvilku se upře mezinárodní pozornost na tvorbu České republiky. Je to pocta i příležitost,“ dodává kreativní producent ČT Michal Reitler (49).

Mezinárodní televizní festival v Monte Carlu již více než půl století prezentuje nejlepší televizní tvorbu z celého světa. Devětapadesátý ročník proběhne pod záštitou monackého prince Alberta II. v období od 14. do 18. června 2019, v závěrečný den konání festivalu zároveň vyhlásí vítěze cen. Naposledy se o Zlatou Nymfu za Českou televizi ucházel Poslední cyklista Jiřího Svobody (74) v roce 2014.

VIDEO: Trailer k seriálu Dabing Street

Video
Video se připravuje ...

Trailer k seriálu Dabing Street Česká televize

Fotogalerie
85 fotografií