Po pietě v takzvané zlaté kapličce, v níž měl Václav Postránecký angažmá neuvěřitelných čtyřicet let, se mu dostalo ještě jednoho pohřbu, toho rodinného. Během něj promluvili nejenom jeho herečtí kolegové a patrně i přátelé Hynek Čermák (46) a Ondřej Vetchý (56), ale také dcera Lucie a syn Vilém. Na velkém plátně se přitom během jejich monologů promítaly všelijaké fotky tohoto známého herce, mapující jak jeho uměleckou činnost, tak i rodinný život.

Překvapily především snímky, které byly pořízeny patrně jenom několik dní předtím, než se slavný herecký bard poroučel na věčnost. Poprvé se tak na veřejnost dostaly fotografie, kde má na sobě Postránecký obyčejné nemocniční pyžamo a župan s velkým logem FN Motol, přesto však zvesela salutuje do objektivu.

Nebo kde se, zarostlý a viditelně pohublý, tulí ke své dceři a manželce Heleně (72). Přesto, že se v té době již nacházel v posledním stadiu své těžké nemoci, v očích měl ještě stále onu pověstnou jiskru a na rtech snad nikdy nemizící úsměv.

Václav Postránecký byl zkrátka obrovský životní optimista a bavil ho svět! Když přitom naposledy opouštěl nemocnici, moc dobře věděl, že jde, jak se říká, domů zemřít. Místo toho, aby smutnil nebo si stěžoval na bolesti, kterými podle své paní rozhodně trpěl, nechtěl svým nejbližším přidělávat starosti a naopak si užíval poslední chvíle po jejich boku. „Do poslední chvíle se choval neuvěřitelně statečně, jako kdyby se nic nedělo,“ svěřila se Blesku paní Helena. A je to vidět i na jeho posledních momentkách. Jsou totiž plné lásky a humoru...

VIDEO: Druhý pohřeb Postráneckého (†75): Něco tak dojemného jste neviděli!

Video
Video se připravuje ...

Druhý pohřeb Postráneckého (†75): Něco tak dojemného jste neviděli! Blesk TV

Fotogalerie
128 fotografií