Nešťastný řidič (20) škodovky začal okamžitě brzdit, neměl ale podle soudu šanci střetu zabránit. Pravou přední částí auta narazil do opilé ženy s kočárkem.

„V důsledku čehož měla nezletilá rozdrcenou pravou ledvinu s krvácením a lehký otok mozku s otřesem, přičemž se podle ošetřujícího lékaře jedná o zranění těžké s trvalými následky,“ uvedl soudce Michal Kabelík.

Řidiči hrozil lynč

Pro šoféra měla nehoda děsivou dohru. Na místě se totiž shromáždil dav rozzuřených místních obyvatel a chtěl jej lynčovat! Schytal několik ran, poté stačil ujet na nedaleké parkoviště. Útočníky zpacifikovalo několik policejních hlídek, které se k incidentu sjely.

V krvi měla přes 2 promile

Vážná zranění si ze střetu odnesla i žena, která nehodu zavinila. S poraněním hlavy skončila v nemocnici. V její krvi lékaři zjistili 2,15 promile alkoholu.  „Při příjezdu lékaře byla v bezvědomí. Připojili jsme ji na umělé dýchání a převezli na urgentní příjem kliniky v Bohunicích,“ řekla po nehodě mluvčí jihomoravských záchranářů Hedvika Kropáčková.    

Soud potrestal ženu tzv. trestním příkazem. Protože proti němu nepodala odpor, je verdikt pravomocný.

VIDEO: Sražený chodec v Praze.

Video
Video se připravuje ...

Nejprve muže srazil na přechodu řidič dodávky, když vstoupil a chtěl mu pomoci prolétlo kolem BMW a muže na zemi přejelo. Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy