Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Smrt nejslavnější a nejmrzutější kočky (†7) světa: Zůstalo po ní miliardové jmění!

Autor: shp, mav - 
24. května 2019
23:04

Páníčci mrzuté Grumpy Cat truchlí nad její ztrátou. Nejslavnější kočka světa zemřela na zdravotní komplikace po prodělané infekci močových cest. Rodina, která se o ni starala, si za tu dobu přišla na pořádné jmění. Mrzutá čičinka Tard jim vydělala v přepočtu 2,875 miliardy korun.

Většina reklam se zakládá na spokojených úsměvech, ovšem Grumpy Cat byla tak zamračená, až byla legrační. A tak díky popularitě na internetu dokázala paničce vydělat majlant.

Tabatha se stala kočičí manažerkou na plný úvazek a její bratr Bryan »pro kočku« spravoval sociální sítě. Oficiální internetový obchod nabízí přes tisíc blbin se slavným ksichtíkem: od triček a hrnečků přes plyšáky až po parfémy či nalepovací tetování.

Grumpy cat byla oficiální »mluvčíčou« kočičího žrádla, její čumák se objevil na populárních snídaňových cereáliích, vyrábělo se i Grumppuccino – nabručené cappuccino.

A slavná kočka vydělávala i u soudů: když jedna firma překročila licenční podmínky, soud jí nařídil zaplatit skoro 40 milionů Kč. Kromě obchodu si Tard zahrála sebe samu v celovečerním filmu a vznikl i seriál a několik knih.

Podle webu Bussiness Insider se jmění kočičky odhadovalo v roce 2014 na 2,3 miliardy korun. Dnes je to dle spekulací portálu The Wealth Record 2,875 miliardy korun.

Zobrazit celou diskusi