Dvacet šest zemí postoupilo do finále a bojovalo nejen o přízeň diváků, ale také o hlasy národních odborných porot. Zpočátku to pro Česko vypadalo nadějně. Maximálních dvanáct bodů pro Lake Malawi přišlo dokonce ze čtyř zemí - od odborných porot z Norska, Maďarska, Gruzie a Slovinska. Ostatní národní poroty kapelu většinou hodnotily také slušně, a kapele přisoudily celkem 150 bodů, tedy 7. příčku.

Tím Lake Malawi překonali loňské umístění Mikolase Josefa u odborných porot o více než dvojnásobek. Čekalo se tak na hodnocení diváků, ke kterému došlo až před jednou hodinou v noci. Diváci kapele ale poslali pouhých 7 bodů. V kombinaci s porotou tak Lake Malawi se 157 body spadli na 11. místo. 

„Děkujeme všem, kteří nám v úterý i v sobotu fandili. Do našeho vystoupení jsme dali vše, včetně srdce. Celá Eurovize byla cenná zkušenost a opravdu jsme si ji užili,“ řekl Blesku krátce před odchodem na největší pódium světa frontman Albert Černý (30).

Podle prvních odhadů celou show finálového večera Eurovize, na kterou byla pozvána i královna popu Madonna (60), sledovalo přes dvě stě milionů diváků po celém světě. Blesk byl jako jediné české médium po celou dobu s kapelou Lake Malawi při tom.

Doposud nejúspěšnějším zástupcem na Eurovizi tak zůstává zpěvák Mikolas Josef, který ve finále pro Česko loni získal celkově 6. místo.

VIDEO: Lake Malawi odletěli bojovat na Eurovizi. Zazáří jako Mikolas Josef?

Video
Video se připravuje ...

Lake Malawi odletěli bojovat na Eurovizi. Zazáří jako Mikolas Josef? redakce Blesk

Fotogalerie
76 fotografií

Dvanáct bodů pro Lake Malawi přišlo od odborné poroty z Norska