Že půjde o něco spíše podobného Příběhům, ne klasické Příběhy, se Spotify snažilo odlišit již názvem. Storyline nebude sloužit ke sdílení náhodných momentů ze života uživatelů, ale všechny příspěvky se budou týkat hudby. Funkci dostanou jen autoři, přičemž cílem je poskytnout jim nový nástroj, jak publikum informovat o své tvorbě. 

Je to podobné současné vychytávce, která na Spotify existuje, nazvané Behind the Lyrics. Ta se objevuje jako pop-up karta při poslechu písničky nad ukazatelem průběhu hudby a obsahuje různé zajímavosti z pozadí tvorby skladby. 

TIP: YouTube Music a Premium konečně v Česku. Bez reklam a s hromadou hudby

Oproti tomu Storyline se budou nacházet v horní části obrazovky, vyplní ji celou a lidé si mezi kartami budou moci přepínat úplně totožně jako na Instagramu, přičemž uvidí, kolik jich zbývá. A hlavně by měly obsahovat přesnější informace - budou je tvořit sami zpěváci.

 Behind the Lyrics totiž čerpá fakta z databáze Genius a ta není zcela přesná, jak se v posledním roce ukázalo. Například zpěvačka Hayley Williamsová si na Twitteru stěžovala, že Genius o ní zobrazuje na Spotify nesprávné informace a streamovací službě trvalo rok, než s tím něco udělala. 

TIP: Spoluzakladatel Instagramu přiznal, že Příběhy sprostě ukradl Snapchatu

Je možné, že jak Storyline, tak Behind the Lyrics se jednou sloučí, v aktuálním testu se obě funkce objevují nad sebou, což vypadá zmatečně. To se pravděpodobně ještě změní, zatím jde o první nástřel novinky. Testování aktuálně probíhá v mobilní verzi na iOS a Android.