Skupinka, která vypadala spíše jak trestná výprava, se k sousedovi dobývala kolem půl třetí ráno. „Když muž (41) otevřel vstupní dveře, útočníci jej vytáhli ven a na veřejném prostranství u domu jej fyzicky napadli,“ popsala policejní mluvčí Dana Ladmanová. Bití hlava nehlava trvalo takřka půl hodiny!

Muž při bití prosil, aby útočnícinechalina pokojji alespoň jeho družku. Jenže hlavní agresor (44) zaútočil uvnitř domu i na ni.  Bil ji a škrtil!  „Řval na mě, co jsme si to dovolili, a chtěl po nás, abychom změnili výpověď na policii ohledně okolností, za kterých přítel vlepil jeho synovi pár facek. Chtěl po mně půl milionu výměnou za to, že nám dá pokoj,“ popsala žena (30) deníku Právo.

„Do smrti nezapomenu, jak mu jeden z agresorů držel pod krkem motorovou pilu a řval, že ho zabije. Do toho jej ostatní povzbuzovali, ať ještě pořádně naloží,“ dodala otřesená žena.

Podle ní je brutální napadení vyvrcholením dlouhodbých sporů. „Je to o závisti a nepřejícnosti. Mám slušné příjmy a partner také. Je to kameník, dře jako kůň, u kamene nechal půlku zdraví. Žijeme jinak, nechodíme do hospody, nemáme dluhy," uvedla žena pro Právo. Právě odlišnost prý leží některým obyvatelům obce v žaludku

Kluk chtěl prý ženu kopnout do břicha

Kluk hlavního agresora před časem schytal od napadeného pár facek. „Případ prověřujeme, ale vzhledem k věku poškozeného nelze sdělovat další informace,“ potvrdila Ladmanová.

„Děcka nám tady ve vsi dělají schválnosti, když jim vynadáte, tak se vám akorát vysmějí. Rodiče je hájí, že jsou to jen děti. Když už se mě ale ten chlapec pokusil kopnout do břicha, přítel ho šel srovnat,“ dodala napadená žena.

Po víkendovém útoku skončil napadený v nemocnici, hlavní agresor pak v policejní cele. „Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů ublížení na zdraví, výtržnictví a porušení domovní svobody,“ dodala Ladmanová. Roli sehrál v incidentu i alkohol, zadržený útočník měl nadýchat téměř dvě promile.

VIDEO: Násilníci zmlátili v Brně mladého muže.