„Červ chutná jako brambůrky! Ujde, ale že bych ho musel jíst denně, tak to raději ne,“ vtipně okomentoval pachuť vysušených červů školák Mirek Hrušovský, který v Brně pomáhal tvořit rekord. Ne každý z přítomných měl takovou odvahu a hmyz ochutnal.

Video
Video se připravuje ...

Brno pokořilo český rekord v počtu lidí pojídajících smažený hmyz na jednom místě! mm

Kuřecí pařát jedly naše babičky

„Pro každého hodnota extrému někde jinde. Pro někoho je to sushi či paella. I tyto pokrmy nabízíme. Ti, co hodně cestují, mají ale zájem ochutnat něco exotičtějšího jako hada či krokodýla,“ myslí si organizátor Pavel Pichler a vysvětluje, že v nabídce jsou třeba i ústřice a indická kuchyně.

Hmyz, šneci, žabí stehýnka, krokodýli, holoubátka, jack fruit, to vše bylo na festivalu k dostání. „Kuriozitou je specialita, kterou jedly naše babičky – kuřecí pařát. Pro nás dnes těžko představitelná pochoutka se běžně pojídá v jihovýchodní Asii,“ říká Pichler a dodává, že festival se letos koná počtvrté.

Jóga s pivem a chození po skle

Letošní novinkou festivalu byla tzv. adrenalinová zóna. „Návštěvníci měli možnost vyzkoušet si chození po ohni či po skle nebo koupáni v ledové lázni. Zajímavostí je tzv. beer jóga, která se cvičí s lahvemi od piva,“  říká organizátor. Součástí těchto aktivit bylo i chození na skákacích botech či bungee trampolína.