Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Český mnich Pavesa upadl na Srí Lance do kómatu: Nemůže se vrátit domů

Český buddhistický mnich Pavesa upadl do komatu: Leží v nemocnici na Srí Lance
Český buddhistický mnich Pavesa upadl do komatu: Leží v nemocnici na Srí Lance  (Autor: Facebook)
Autor: DH - 
28. května 2019
16:49

Na sociálních sítích se objevila znepokojivá zpráva z daleké Srí Lanky. Do kómatu zde upadl buddhistický mnich ctihodný Pavesa. Jeho přátelé a blízcí duchovní nyní prosí o pomoc s převozem Čecha do jeho domoviny.

Ctihodný Pavesa, jak si Čech nechá říkat, leží ve státní nemocnici v Colombu. Na Srí Lance byl kvůli buddhismu. Bohužel, jeho zdraví nevydrželo. „Upadl do hlubokého stavu bezvědomí a nyní již je částečně při vědomí,“ stojí na facebookové stránce Karuna Sevena.

Přátelé by nyní duchovnímu rádi pomohli s návratem do vlasti a obstaráním obživy. Vyhlašujeme finanční sbírku na úhradu nákladů osobní péče, léků a možného převozu do ČR,“ stojí v příspěvku. Za tímto účelem byl vytvořen transparentní účet.

Výzva je i pro ty, kteří nechtějí nebo nemohou přispět penězi. „Pokud nemůžeš pomoci finančně, zastav se, usedni a zašli našemu příteli to, co dával ostatním (mettā a karunā),“ vyzývají buddhisté. Mettā je podle buddhismu nepodmíněná a nesobecká milující laskavost. Karunā pak v překladu znamená soucit.

Číslo transparentního účtu: KB 115-8725780207/0100, poznámka C.Pavesa.

antismejd ( 28. května 2019 18:20 )

Určitě mu nějakou tu mettu a karunu pošlu

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání