Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Američan zabil manželku na svatební cestě v Karibiku: Půjde bručet na 8 let

Autor: ČTK - 
28. května 2019
21:09

Dosud neobjasněný případ, kdy manželka odsouzeného Lewise Bennetta (42) Isabella Hellmanová (†41) beze stopy zmizela během plavby na jachtě u bahamských břehů, dospěl k rozuzlení. Policie původně pracovala s verzí, že Bennett svou manželku zavraždil během svatební cesty. Důkazů ale nebylo dost. V úterý muže soud v americkém Miami poslal na osm let do vězení jen za neúmyslné zabití.

Dvaačtyřicetiletý Bennet, zkušený a profesionálně vycvičený mořeplavec, byl původně obžalován z vraždy, ale důkazy se nepodařilo nalézt. Příběh se odehrál na palubě jachty, kde chtěli manželé tři měsíce po svatbě strávit líbánky.

Z Floridy vyrazili do Portorika a na Kubu. Po odplutí z Kuby Bennett prý manželku požádal, aby převzala řízení lodi a odešel se do kajuty vyspat. Probudil ho náraz a na palubě už ženu nenašel. Hellmanová neměla s řízením jachty zkušenosti, neměla na sobě ani záchrannou vestu.

Bennett nepřivolal pomoc satelitním telefonem, který měl k dispozici, s pobřežní službou se spojil až po 45 minutách, stojí v rozsudku. Loď opustil a proviant naložil do záchranného člunu, kam rovněž ukryl ukradené stříbrné mince v hodnotě 100 tisíc dolarů (2,3 milionu korun). Jak k nim přišel, informace ze soudní síně neuvádí.

Detektivové našli v trupu lodi díry proražené zevnitř, které podle nich svědčí o tom, že odsouzený chtěl jachtu potopit. Tělo jeho manželky záchranáři hledali bezvýsledně s pomocí vrtulníků čtyři dny. Za mrtvou byla prohlášena až před několika týdny.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání