Letní grilování

Příprava šťavnatých mas na rozpáleném grilu. Vůně, která se rozprostírá čerstvým vzduchem. Skvělá zábava. Dříve americký zvyk, dnes už patří i k nám. Barbecue se stalo součástí rodinných i přátelských setkání, griluje se na venkově i ve městech. Díky mnoha typům grilů si můžete připravit chutné a šťavnaté maso nebo křupavou zeleninu za pár sekund. Uvažujete, že si takový přístroj pořídíte? Přiblížíme vám elektrický gril, který má mnoho předností.

Moderní elektrické grily

Mnoho lidí si barbecue spojuje s grily na uhlí. Ten kouř, který se line ze žhnoucích polínek, je autentický, ovšem z elektrického grilu je jídlo rovněž velmi chutné. Věřte, že nepoznáte rozdíl. Příprava na elektrickém grilu je šetrnější z hlediska spotřeby, rovněž se jedná o časově nenáročnou aktivitu. Po grilování vám navíc nezůstane takový nepořádek. Když si srovnáte proces u obou typů grilů, zjistíte, že práce s elektrickým typem je snazší. Nemusíte připravovat uhlí, čekat na roztopení, následně čekat na vychladnutí, abyste mohli polínka odstranit. Elektrický gril se navíc hodí i na grilování v interiéru, protože jej neprovází tolik kouře.

Jak vybrat elektrický gril?

Existuje mnoho typů přístrojů na grilování. Je lepší si vybrat takovou značku, která se specializuje na tuto sféru. Vsaďte na ni klidně i před osvědčenými značkami elektrických spotřebičů, které mají grily pouze jako doplňkový sortiment. Mezi nejlepší výrobky můžeme řadit gril Cattara Zetta. Lze jej použít na větší zahrady i menší terasy. Konstrukce je velmi bytelná, tudíž zajišťuje stabilitu. Snadno se s ním pracuje, což vám zážitek z grilování zpříjemní. Díky vestavěným kolečkům je gril mobilní, úžasně se s ním manipuluje. Přístroj je vybaven prostorem pro odkládání nástrojů či různých omáček. Rošt má průměr 41 centimetrů a disponuje nepřilnavým povrchem. Gril Cattara Zetta se úžasně ovládá, teplotu můžete měnit s pomocí ovladače. Je jedno, jestli jste začátečník ve sféře grilování, nebo zdatný mistr v barbecue. Gril Cattara Zetta je snadno ovladatelný a nenáročný na údržbu.

Elektrické grily - výhody

Příprava na elektrickém grilu je skutečně snadná a maso nebo zelenina jsou šťavnaté. Navíc bez kouřového odéru, který se line z pokrmů připravovaných na uhlí. Samozřejmě záleží na vaší chuti, někteří naopak tuto zemitou vůni milují. S elektrickými grily se snadněji manipuluje. Často můžete odejmout grilovací část a s ní pak lze pracovat například na sporáku. Variabilita se nabízí i v případě povrchu. Elektrické grily mají často vyměnitelné desky. Hladký se hodí na drobnější či křehké kousky. Příkladem je zelenina, ryby či vejce. Žebrovaná deska slouží k přípravě dokonalých steaků. Rošt pak identicky evokuje klasický gril na uhlí. Maso se zde připraví do křupava a je skutečně opékané. Po grilování není složité gril sklidit. Snadno se udržuje, musíte pouze omýt odkapávací nádobku a topnou spirálu. Stačí ji opláchnout v dřezu či v myčce.

Cattara - expert na grily

Značka Cattara působí na českém trhu již od roku 2016. Zaměřuje se na kempingové a outdoorové vybavení, ale i na volnočasové aktivity. Právě díky posledně zmíněnému nabízí široký sortiment grilů pro každou příležitost včetně představeného elektrického grilu CATTARA ZETTA. Jedná se o zcela komfortní produkty, manipulaci s nimi zvládne každý. Užijete si grilování s rodinou i přáteli, i když je budete obsluhovat. Tyto grily totiž nevyžadují přehnanou pozornost. Dáte jen grilovat připravené suroviny, během procesu se budete bavit, a pak budete vychutnávat slastné a křupavé kousky masa či zeleniny. 

Fotogalerie
4 fotografie