Oblíbeným způsobem trávení volného času v regionu Střední Slovensko, jehož centrem je město Banská Bystrica, je v letní sezoně především aktivní odpočinek v přírodě. Cykloturistika, pěší turistika, vodní radovánky, adrenalinové sporty nebo zážitek z pozorování hvězd. Díky široké nabídce aktivit si každý návštěvník může vybrat přesně to, co ho nejvíc baví.

Plavba po řece Hron.
Autor: www.centralslovakia.eu

Zábava pro celou rodinu

Odvážnější návštěvníci a rodiny s dětmi by si neměli nechat ujít návštěvu letního adrenalinového centra Fun Arena Donovaly. Prostor plný zábavy se nachází v obci Donovaly nedaleko stanice lanovky na horu Nová hoľa, která je součástí pohoří Velká Fatra. Díky atrakcím, mezi nimiž nechybí tobogánová horská dráha, lanový park, umělá lezecká stěna, bungee trampolíny a klasické trampolíny, si v centru užijí nejen děti, ale i dopspělí.

Nejmenší cestovatele si přijdou na své v Dobšinském pohádkovém světě – Habakuky, ale také v městečku Donovalkovo, kterému se přezdívá „hlavní město dětí“, nebo Mišičiakově dětském parku s vodními atrakcemi. Ti, kteří v létě hledají osvěžení, mohou navštívit Holidaypark Kováčová a Aqualand Banská Bystrica – venkovní letní areály s bazény a bohatou nabídkou doplňkových aktivit.

Městečko Donovalkovo nadchne hlavně děti.
Autor: www.centralslovakia.eu

Pohádkové dobrodružství v přírodě

Rodiče s dětmi se mohou zapojit také do žážitkové regionální hry Radosť spoznávať – Po stopách Medeného pokladu. Dobrodružná výprava se zaměřuje na poznávání unikátních zákoutí regionu Střední Slovensko. Příběhy a indicie dětské účastníky dovedou až k pokladu. A protože jde o pohádkové dobrodružství, na cestě děti doprovodí víla se svými pomocníky: princeznou, permoníkem, partyzánem a horníkem.

V hornické obci Špania Dolina přivíta nejen děti, ale i dospělé zážitková historická škola. Jde o „živé muzeum“, v němž zábavnou formou zjistíte, jak probíhalo vyučování v uplynulých staletích, nebo se společně s permoníky vydáte na Banský naučný chodník s nádhernými výhledy.

Vyhrajte pobyt v luxusním hotelu 

Láká vás Střední Slovensko? Tak zkuste štěstí a zapojte se do soutěže, na jejímž konci tři vylosovaní výherci získají voucher na ubytování pro 4 osoby na 4 noci v čtyřhvězdičkovém hotelu Residence Hotel & Club. Díky voucheru získáte ubytování v pokoji typu superior double room de luxe, polopenzi a vstup do saunového světa. Hotel se hodí pro rodiny s dětmi, kterým se budou věnovat místní animátoři, páry i skupinky přátel. 

Soutěžte o pobyt v tomto nádherném hotelu.
Autor: RESIDENCE HOTEL & CLUB****

Horský hotel Residence Hotel & Club je situovaný ve vesničce Donovaly, která se nalézá v srdci Slovenska na pomezí Národního parku Nízké Tatry a pohoří Veľká Fatra. Donovaly jsou známé svou přírodou, širokým výběrem turistických tras a množstvím kopců a hor. Přímo v Donovalech se navíc nachází čtyři zábavní parky pro děti. 

Užijte si luxusní pobyt na Slovensku.
Autor: RESIDENCE HOTEL & CLUB****

Hotel nabízí vysoký standard ubytování i lahodné gurmánské speciality. Je baby i pet friendly, proto do něj bez obav můžete vyrazit s dětmi i domácími mazlíčky. Po prohlídce okolí si můžete užít dokonalý relax ve wellness centru alternativní ajurvédské medicíny nebo se kochat místní zvlněnou krajinou.

Své štěstí můžete zkusit zde a soutěžit můžete do pátku 7. června 2019 do 12:00

Více informací o Slovensku a praktické tipy na výlety najdete na webové stránce http://slovakia.travel.