V obsáhlém rozhovoru Pilarová, která byla jen o 26 dní mladší než Gott, vzpomínala na první setkání, začátky i na řadu společných historek, v nich doceňovala třeba Mistrův smysl pro humor. Jen jednou jedinkrát prý zpěvák „nevinný vtípek“ nedocenil a skončilo to dokonce zásahem policie! 

Stalo se to v šedesátých letech na zájezdu v Bratislavě, kde měla Pilarka navíc na starosti mladší kolegyni Yvonne Přenosilovou (71). „Proběhl koncert, daly jsme si jídlo, přišly jsme na pokoj a Yvonne, že teda snad budeme nějak žít. Já že ne, že se jde spát. Ona že ne, že musíme něco udělat, tak začala přemýšlet a dostala geniální nápad,“ vyprávěla Pilarová s tím, že žertík, který Přenosilová vymyslela, jí měla coby starší a rozumnější rozmluvit. Bohužel se tak nestalo.

„Yvonne totiž zjistila, že vedle našeho balkonu na patře je balkon a pokoj Karla a Karel tam není. A že se to dá přelézt… Hotel nebyl sice žádný mrakodrap, ale i tak to bylo nebezpečné. Vlezly jsme tedy ke Karlovi, svlékly mu peřiny, přestavěly nábytek, na stole mu z těch peřin a všeho možného postavily takovou pyramidu a na její vršek jsme daly rádio, které jsme pustily na plné pecky,“ popsala zpěvačka.

Dlouho se nedělo nic, ale pak to prý stálo za to. „Najednou se spustil řev! ‚Byl jsem okraden!’ A Karel hned zavolal svému tehdejšímu manažerovi panu Kladrubskému, a než jsme stihly s Yvonne zareagovat, zavolali policii. Policie přijela, začali lítat po celém hotelu, tak jsem věděla, že to tak nemůžu nechat,“ dodala Pilarová, která se prý šla přiznat a celou vinu vzala na sebe.

Fotogalerie
52 fotografií