Tradiční Žižkovské pivobraní se poosmé vrací na vrch sv. Kříže známý spíše coby Parukářka. Opět představí to nejlepší z tvorby českých minipivovarů. Nejen „pivomilci“ si při té příležitosti přijdou na své. Na akci zazní živá hudební vystoupení, pro děti pořadatelé připravili skákací hrad, kuchyňku, skluzavku a vyžití najdou zrovna tak i v dětské zóně parku.

Na akci se jinak představí doslova všehochuť české tuzemské pivovarnické tvorby. Pivovar Kozlíček, Pivovar Plzeňský bandita, Pivovar Falkenštejn, dokonce vrch pražského Žižkova navštíví i Pivovar Moravský Žižkov. Spolu s nimi dalších 40 minipivovarů a nepřeberné množství hektolitrů zlatavého moku, které by bylo škoda na místě hned nevypít. Ležáky, portery, speciální bylinná piva, pšeničná i kvasnicová a dokonce i ženská piva.

Kdo bude nejlepší?

Jako tradičně, i letos se budou pořádat nejrůznější soutěže. Každý rok, a letos nejinak, se koná soutěž v otáčení pivních tácků. Návštěvníci zrovna tak budou moci hlasovat o nejlepší pivovar, nejlepší pivo a nejhezčí stánek! Neschází ani ocenění pro nejsympatičtější obsluhu. Vyhlášení proběhne v sobotu na stánku pořadatele akce, kterým je městská část Praha 3.

Kde a kdy a co za to?

První návštěvníci mohou přicházet už v pátek 7. června od 12:00. V tutéž dobu budou mít pivovarníci připraveny své pípy i následující den. Program končí vždy ve 21:00. Akce se koná na Parukářce, kam se dá nejlépe dostat ze stanice MHD Olšanské náměstí (tramvajové linky č. 2, 5, 9, 15 a 26, respektive autobusové linky č. 136 a 175). Jako tradičně je akce zdarma.  

Fotogalerie
8 fotografií