Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Kolega zavražděné Zuzany (†41): Tři dny před smrtí prosila o pomoc!

Autor: chal - 
4. června 2019
12:31

Policisté dopadli vraha znásilněné a uškrcené Zuzany (†41) z Ružomberku. Maminka 20leté Dominiky, která tělo Zuzany našla, měla z Ladislava B. (34) strach, a dokonce na něj tři dny před tragédií zavolala policii! Ani to ale kriminálníka, který byl v minulosti trestaný kvůli drogám, nezastavilo. Ladislav se policistům k vraždě přiznal a řekl, co ho k ohavnému činu vedlo.

Zuzana z Ružomberku měla obrovský strach. Bála se, že se do jejího bytu někdo může dostat, proto vždy pečlivě zamykala dveře a prosila sousedy, aby zavírali branku před domem. Jak se ukázalo na začátku května, její obavy byly na místě.

Policisté zadrželi podezřelého a obvinili ho z vraždy. Jde o Ladislava B. (34) z Liptovské Osady. Podle informací slovenských médií jde o pěkné kvítko. „Nikdy jsme nebyli přátelé, ale pracovali jsme spolu na stavbě. Je pravda, že měl vždy vysloveně ďábelskou povahu. Měl oplétačky se zákonem a měl i podmínku,“ sdělil deníku Plus JEDEN DEŇ Ladislavův bývalý kolega, který si přál zůstat anonymní.

Listu se podařilo získat vyjádření i jedné z Ladislavových příbuzných. „Neviděli jsme ho deset let. Od jeho mámy vím, že pracoval v jednom obchodním řetězci v Ružomberku. Byl jednou trestaný za drogovou trestnou činnost. Víme jen, že se policii přiznal a řekl, že vraždil ze žárlivosti,“ řekl listu.

Podle příbuzné obviněného Zuzana na Ladislava tři dny před smrtí zavolala policii. To odpovídá svědectví jejích sousedů, podle kterých měla Zuzana nedlouho před smrtí velký strach o život a bála se, že za ní někdo přijde. Vždy proto důsledně zamykala svůj byt i branku před domem. O totéž prosila i sousedy. Jak se pachatel dostal k Zuzaně do bytu, zatím známo není.

Tělo zavražděné Zuzany našla 29. dubna v její posteli dcera Dominika. Pitva odhalila, že pachatel ženu znásilnil a pak uškrtil holýma rukama. Při dopadení údajného vraha sehrála Dominika klíčovou roli, právě ona ho totiž označila za možného pachatele.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání