Máňa, která byla odsouzená na 14 měsíců ve věznici v Drahonicích, se netají tím, že „životu venku“ vůbec nerozumí, a vůbec jí nevadí, že za mřížemi, když se to všechno spočítá, sedí už celkem 30 let. Ač se to zdá být skoro neuvěřitelné, za katrem tedy strávila valnou většinu svého života!

Ve středečním díle ji navíc potká trest: za to, že tajně kouřila v prostorách, které k tomu nejsou určené, tedy ve své ložnici. Teď ji za to čeká necelý měsíc na takzvané „díře“, tedy samotce. Tam se nesmí ani kouřit, ani pít káva, a hlavně je vězeň v těchto prostorách zcela sám, v izolaci. A to je pro družnou Máňu naprosto zdrcující představa!

„Nevím, jak to dopadne, ale slíbila jsem, že se polepším. Už mi nic jinýho totiž nezbejvá,“ prohlašuje Máňa, zatímco si na oddělení výkonu kázeňských trestů balí pár nejnutnějších věcí. Po uplynutí tohoto trestu by měla být navíc rovnou propuštěná na svobodu, čemuž se mezi vězni slangově říká „královský výstup“. Těžko říct, čeho se Máňa, plačící, že má své spoluvězeňkyně ráda, více obává: samoty, jelikož tolik miluje společnost, anebo tvrdého režimu bez nikotinu, na kterém je závislá.

„Třeba to tam propašuje... Ale ona to má na hodně dní, to by musela bejt hodně dobrá, to se jí nepodaří,“ dumají ostatní trestankyně, především Agnes (44), odsouzená na tři roky za nejrůznější krádeže. Máňa je ovšem dáma podnikavá. Přestože má na balení jenom třicet minut a nese si s sebou jenom to, co pobere do uzlíčku, na cigarety samozřejmě nezapomene. „Stihla jsem to, mám na 28 dní co kouřit. Mám to v sobě a mě to tlačí,“ svěří se na kameru.

Zda to Máně vyjde, sledujte v premiérovém díle Holek pod zámkem ve středu ve 20.20 na Nově.

VIDEO: Máňa musí na „díru“!

Video
Video se připravuje ...

Holky pod zámkem: Máňa musela na „díru“! TV Nova

Fotogalerie
38 fotografií