Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Žena po porodu zemřela. Doktorka jí vyrvala pohlavní orgány, tvrdí matka

Autor: ital - 
5. června 2019
19:26

Po porodu se ještě Alisa Tepikinová (†22) usmála na svou novorozenou dceru, potom však zemřela v nesnesitelných bolestech. Když se jí porodnice pokoušela vytáhnout z těla placentu, vytrhla společně s ní také vnitřní pohlavní orgány. Dostala za to pouhé pokárání, ale ordinovat smí nadále. Matka zemřelé ženy nechce záležitost nechat jen tak.

V ruské porodnici se odehrála hrůzostrašná tragédie, při níž zahynula Alisa Tepikinová (†22) těsně poté, co porodila svou dcerušku. Žena zemřela na šok. Porodnice jí totiž při vytahování placenty vyrvala i vnitřní pohlavní orgány. Lékařský tým, který zákrok prováděl, byl vedením pouze pokárán, ale svou činnost může provádět nadále. Ruská vyšetřovací komise se případem zabývá a doktorům hrozí až 3 roky vězení, pokud je obviní z neúmyslného zabití.

„Doufám, že se nám podaří dokázat jejich vinu a nevyhnou se skutečnému trestu. Pokárání s tím nemá nic společného,“ pověděla Alisina matka Svetlana Maljukova pro ruský list Komsomolskaja pravda.

Porodní sestra prý zavolala dovnitř lékařku, když se po porodu neobjevila placenta. Podle rodičů zemřelé ženy prý doktorka vyrvala pupeční šňůru velmi násilně. „Má dcera trpěla a křičela bolestí. Ale doktorka na to nebrala ohled. Vyrvala jí pupeční šňůru obrovskou silou,“ pověděl otec zesnulé Dmitrij Maljukov. Podle jeho vyjádření křičela Alisa tak hlasitě, že ji museli slyšet po celé porodnici. „Je to jako ve středověku. Způsobilo jí to bolestivý šok, silné krvácení a upadla do kómatu,“ dodal Dmitry.

Žena poté utrpěla srdeční zástavu a už se neprobrala z bezvědomí. Na místo byl přivolán vrtulník, aby Alisu dopravil do hlavní chirurgické nemocnice, ale byla velmi slabá na to, aby mohla letět. Lékaři provedli nouzovou operaci v zoufalé snaze zachránit jí život. Při zákroku ovšem selhali. Příčina smrti byla do protokolu zaznamenána jako silný šok způsobený bolestí. Rodiče odhalili, že ve skutečnosti jejich dceři vytrhli pohlavní orgány.

Otec novorozené dívky Nikolaj Tepikin (22) odjel s miminkem do druhé nemocnice, protože mělo lehké poranění na krku. Když se vrátil, řekli mu, že jeho manželka je vážně nemocná, a dovolili mu s ní zůstat. Nakonec se ukázalo, že už byla tou dobou mrtvá. „Měla oči zakryté páskou a přivázanou čelist,“ popsal zdrcený Nikolaj.

flora ( 6. června 2019 13:00 )

Nezbývá než se modlit, aby tuto lékařku nenapadlo přijet doplnit stavy lékařů do ČR. A aby někoho v ČR nenapadlo ji bez prověření vyhovět

kuromrd ( 6. června 2019 11:16 )

otec zesnulé Dmitrij Maljukov by si snad mohl na doktorku počíhat, utrhnout ji pyču a hodit jí psum

a-z- ( 6. června 2019 07:11 )

Země neomezených možností...

villon ( 5. června 2019 23:26 )

Já tuhle rval skřele z makrely a byl to celkem masakr. R I P !

Taurus70 ( 5. června 2019 20:29 )

Jako by to bylo u nas lepsi🤔🤔😵

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání