Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Sexy herečka Markéta Hrubešová (47) v kuchyni: Ochutnejte její domácí recepty!

/
  • 9. června 2019 ● 10:00

    Oblíbené, chutné, rychlé a kaloricky vyvážené, takové jsou recepty rusovlasé herečky Markéty Hrubešové. V nové kuchařce -Tak vařím já : 125 receptů pro vytížené ženy- si vybere každý. Recepty jsou psané vždy pro dvě osoby. 

  • 1.

    Tatarák z uzeného lososa


    Potřebujete: 200 g uzeného lososa, šťávu z půlky citrónu, 1 šalotku, půl lžičky hořčičných semínek, bylinky (pažitku, sladkolistou petržel, kopr), sůl a pepř.

     

    Postup: Lososa nakrájíme na proužky a ty pak ještě na kostičky. Ve větší misce smícháme rybí maso, hořčičná semínka, olej a citrónovou šťávu. Pracujeme opatrně, abychom jemné maso neporušili. Přidáme nadrobno nakrájené bylinky a znovu promícháme. Přetáhneme fólií a dáme do lednice. Pak ze směsi tvarujeme nočky pomocí dvou lžic nebo kopečky malou naběračkou. Ozdobíme snítkou kopru a podáváme s nasucho opečeným černým chlebem.

     

    Tip autorky: Tatarák můžete udělat i z lososa čerstvého. Pracujte ale jen s absolutně čerstvým masem. Skvělý je také tatarák z tuňáka.

    Markéta Hrubešová vydala novou kuchařskou knihu.
    Autor: David Kraus

  • 2.

    Pórkový koláč


    Potřebujete: 200 g hladké mouky, 80 g másla, 2 pórky, 2 jarní cibulky, 10é g uzené šunky (vcelku), 2 vejce, 100 g tvrdého sýra, 100 ml smetany, 2 lžíce vody, olivový olej, muškátový oříšek, sůl.

     

    Postup: Mouku vsypeme do mísy. Mírně povolené máslo nakrájíme na kostky a přidáme k mouce. Do směsi vyklepneme vejce a přidáme špetku soli. Vše dobře smícháme. Pak přilijeme trochu vody a vypracujeme vláčné těsto. Zabalíme do fólie a dme alespoň na hodinu do lednice. Připravíme si náplň. Pórek a cibulku dobře očistíme a nakrájíme na plátky. Orestujeme na olivovém oleji, až zprůsvitní. Přidáme šunku nakrájenou na kostičky a trochu osolíme. Zalijeme smetanou, chvilku povaříme a odstavíme. Nakonec strouhneme trochu muškátového oříšku.

     

    Těsto rozválíme, dáme do vysypané formy a dobře přitiskneme ke stěnám. Okraje zarovnáme (měly by trochu přečnívat). Těsto předpečeme asi deset minut v horké troubě (asi 200 stupňů). Přidáme pórkovou směs, posypeme strouhaným sýrem, zalijeme vejcem. Pečeme dozlatova asi 20 minut.

     

    Tip autorky: Práci si usnadníme, použijeme-li listové těsto.

    Markéta Hrubešová vydala novou kuchařskou knihu.
    Autor: David Kraus

  • 3.

    Krůtí prsa plněná nivou


    Potřebujete: 300 g krůtích prosu, 100 g nivy, hrst sušených rajčat, 1 dl kuřecího vývaru, olivový olej, sůl, pepř.

     

    Postup: Z krůtího masa uřízneme přes vlákno dva steaky. Ostrým nožem do nich uděláme otvor, který zvětšíme pomocí vařečky. Maso naplníme kousky sýra a překrájenými rajčaty. Spíchneme párátky nebo kovovými špízy. Lehce osolíme, opepříme a potřeme olejem. Opékáme ze všech stran na rozpálené pánvi. Pak přilijeme horkou vodu nebo vývar, přiklopíme pokličkou a dusíme aspoň dvacet minut. Když se tekutina vyvaří, nezapomeneme ji doplnit. Servírujeme s rýží nebo těstovinami.

     

    Tip autorky: Kuřecí maso je na tento recept také vynikající. S náplní si můžete vyhrát. Vynikající je třeba sýr typu camembert nebo Vltavín. Se solí opatrně, sýr je slaný sám o sobě.

    Markéta Hrubešová vydala novou kuchařskou knihu.
    Autor: David Kraus

  • 4.

    Tvarohový dort s černým rybízem


    Potřebujete: 150 g rozdrobených sušenek, 100 g másla, 250 g tvarohu, 250 g mascarpone, 200 ml smetany ke šlehání, 1 dl mléka, 5 plátků želatiny, 2 lžíce moučkového cukru, 200 g černého rybízu.

     

    Postup: Sušenky spojíme s rozpuštěným máslem. Vzniklou hmotu dáme do dortové formy. Smetanu zahřejeme téměř k varu a přidáme do ní namočenou želatinu. Rozmícháme a necháme vychladnout. Tvaroh, mascarpone a cukr rozmícháme s mlékem a přidáme smetanu se želatinou. Nakonec opatrně vmícháme rybíz. Nalijeme na sušenkový základ, uhladíme a necháme vychladit aspoň tři hodiny.

     

    Tip autorky: Dort lze udělat s jakýmkoliv ovocem. Favority jsou maliny, borůvky, jahody. Zkuste dort přelít teplou zálivkou z ovoce a vodky.(Stačí jen smíchat a ohřát v mikrovlnně troubě.)

    Markéta Hrubešová vydala novou kuchařskou knihu.
    Autor: David Kraus

     

    Fotogalerie
    5 fotografií

     

     

Dnešní horoskopy