Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Oblačno 16°C

Zpověď muže, který našel mrtvou Vanesu (†16): V bytě nebyla sama!

Autor: ital - 
11. června 2019
10:10

Tragický konec má patrně pátrání po 16leté Vanese, která koncem května utekla z dětského domova. Tělo dívky bez známek života mělo být objeveno minulý týden v úterý v panelákovém bytě v obci Svatý Jur poblíž Bratislavy. Ten patří Leopoldovi V., bývalému řediteli a spoluzakladateli domova pro seniory, kde za záhadných okolností umírali lidé. Leopoldův kamarád, který mrtvou dívku našel, prozradil, co se v bytě odehrávalo.

Bezvládné tělo dívky nalezl v bytě ve slovenském městě Svatý Jur Leopoldův kamarád Ľuboš Z., který měl podle informací webu Nastope.sk rovněž pracovat v domově seniorů, kde falešní ošetřovatelé podle obvinění podávali pacientům nadměrné množství léků, po nichž lidé umírali. Muž uvedl, že v Leopoldově bytě v druhém patře se poslední dobou zdržovala sebranka pochybných lidí. Policisté k případu však podrobnější informace neposkytli.

„Našel jsem ji, ale nebyl jsem při tom, když zemřela. Přišel jsem do bytu a byla tam. Nebyla sama, bylo jich tam hodně, všelijací lidé,“ popsal portálu Pluska.sk Ľuboš, který prý již vypovídal na policii. Podle jeho vyjádření má být zesnulá dívka Vanesa (†16), která utekla z dětského domova a jíž policie hledá už od konce května.

Dívka pochází z bratislavské Petržalky. Zda se vrátila i tam, zatím zůstává předmětem vyšetřování. Podle Ľuboše prý byla v bytě ve Svatém Juru na několikadenní návštěvě. „Prý si dala drogu a na to zemřela,“ doplnil Ľuboš. Leopold V., jemuž byt patří, se odmítl k tragédii vyjádřit.

Podle informací Nastope.sk se Leopold po smrti Vanesy nějaký čas ukrýval na neznámém místě. Policie se k případu zatím nevyjadřuje a ani ještě nepotvrdila totožnost zemřelé dívky. Oba muže již vyšetřovatelé vyslechli a nyní se zaměřili na „hosty“, kteří se v bytě v době smrti nacházeli. Policisté slíbili poskytnout další informace v průběhu tohoto týdne.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání