Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Vraždili, mučili, znásilňovali, oběti pojídali! Sérioví vrazi, do kterých byste to nikdy neřekli

  • Autor: mich,ehr - 
    24. 6. 2019
    16:20

    Sérioví vrazi jsou pro filmaře nevyčerpatelnou studnicí příležitostí. Lidé jsou brutalitou fascinováni, zdravý rozum nepobírá, jak je možné, že je někdo schopen takových zrůdností. Proto tyhle bijáky milují. 

    Většinou je to podobné – šikana v dětství, zneužití, tápání v orientaci. Tady jsou zásadní filmy inspirované skutečnými zločinci. Jinak jsou jich desítky, stovky, z následujících ale mrazí.

     

  • 1.Zrůda (2003)

    Vražedkyně Aileen Carol Wuornosová (1956–2002) v letech 1989–1990 na Floridě zastřelila sedm mužů. Šlo prý o sebeobranu, neboť ji dotyční znásilnili nebo se ji pokusili znásilnit, a to v době, kdy pracovala jako prostitutka. V případě třech vražd líčila, že jednala v souladu s Bohem, dotyční prý byli morálně zkažení. Trest smrti byl vykonán smrtící injekcí. Její otec byl schizofrenik, odsouzen za pohlavní zneužívání. Oběsil se v cele, když bylo Aileen třináct. Ona sama o rok později otěhotněla poté, co ji znásilnil dědečkův kamarád. Dítě dala k adopci. Charlize Theronová (43) za roli vražedkyně Aileen získala Oscara. Musela ale přibrat téměř 15 kilo, nosila zubní protézu a hnědé kontaktní čočky. 

    5760566:full:true:true

  • 2.Henry: Portrét masového vraha (1986)

    Henry Lee Lucas (1936–2001) byl jeden z nejznámějších a nejproduktivnějších sériových vrahů. Usvědčen byl z 11 vražd, ale během zatčení mluvil o 60 zabitých, u soudu tvrdil, že má na svědomí 100 obětí a pak své počty ještě zvyšoval. Skončil na šesti stovkách, ale byl to spíš výplod pyšného vrahounského ega. Jisté je, že první obětí byla jeho matka, kterou napadl a bodl nožem už v roce 1960. Mámu zjevně nenáviděl, protože vypověděl, že jednou strávil tři dny v kómatu poté, co ho uhodila dřevěným prknem. Poté, co opilý otec umrzl ve vánici, si domů vodila pokaždé jiného muže a on se musel dívat na její sexuální styky. Navíc ho oblékala do dívčích šatů, šikanovala a vrcholem bylo, když mu zastřelila oslíka, domácího mazlíčka. V deseti mu brácha vypíchl oko a se skleněnou náhradou už byl jen krůček k tomu, aby vedl život na okraji společnosti. Trest smrti za všechny vraždy mu byl změněn na doživotí, ale zemřel v pouhých 64 letech na infarkt.

    5760571:full:true:true

  • 3.Bostonský případ (1968)

    Albert DeSalvo (1931–1973) měl snad kriminál předurčen osudem. Jeho otec byl násilník a alkoholik, který manželce před dětmi vyrazil zuby a ohýbal prsty tak dlouho, než se zlomily. Malý Albert mučil zvířata, kradl a není divu, že ho poslali do pasťáku. Když na začátku 60. let začal v Bostonu řádit vrah a násilník, ženy, které útok přežily, identifikovaly právě jeho. K osamělým ženám domů se dostával pod různými záminkami, nejdřív je znásilnil a pak uškrtil různými částmi oblečení. I když se ke 13 mordům přiznal, odsouzen byl jen za znásilnění. Usvědčili ho ale o 50 let později, kdy úspěšně otestovali DNA na jedné z obětí s vzorky jeho synovce. Zemřel v roce 1973, ubodal ho spoluvězeň. Ve filmu ho ztvárnil krasavec Tony Curtis, který byl za roli nominován na Zlatý glóbus.

    5760573:full:true:true

     

  • 4.Dahmer (2002)

    Jeffrey Dahmer (1960–1994) byl americký sériový vrah, kanibal a nekrofil, který v letech 1978 až 1991 zavraždil 17 mladých mužů. V mládí byl znásilněn, několikrát zbit a vyřadil se sám ze společnosti svými krutými pokusy na zvířatech. Později chodil do gay barů, seznamoval se a vodil si milence domů. Tam své oběti zabíjel, pohlavně se na nich ukájel, potom je čtvrtil, lámal jim kosti a rozřezával orgány, což ho vzrušovalo. Rozpouštěl je v kyselině a části také jedl. Na některých obětech dělal pokusy zaživa, snažil se vyříznout srdce, vstřikoval jim do mozku horkou vodu nebo kyselinu chlorovodíkovou. Policisté našli v jeho bytě 11 lebek! Když líčil své činy, trvalo to 6 hodin! Poté, co si odseděl dva roky z doživotního trestu, byl zabit spoluvězněm.

    5760569:full:true:true

  • 5.Night Stalker (2016)

    Richard Ramirez (1960–2013) terorizoval Los Angeles a San Francisco od června 1984 do srpna 1985. Oddaný satanista se vloupával lidem do domů, tam znásilňoval a brutálně zabíjel vším, co našel, třeba mačetou, kladivem nebo klíčem na výměnu pneumatik. Jeho šílené chování hodně ovlivnil bratranec Mike, veterán z Vietnamu, který mu ukazoval fotky svých válečných obětí včetně žen, které znásilnil a zabil. Ramirez byl i u toho, když Mike střelil při hádce do obličeje manželku. Jeho první obětí se stala 9letá Mei Leungová v hotelovém sklepě, kde bydlel. Znásilnil ji, ubodal a tělo pověsil na trubku pod stropem. Za 13 vražd, 5 pokusů o ni a 11 sexuálně násilných činů byl odsouzen k smrti, v roce 2013 ale zemřel na rakovinu. Bylo o něm natočeno několik filmů, naposledy si ho už jako dlouholetého mukla zahrál Lou Diamond Phillips.

    5760572:full:true:true

  • 6.Bestie Karla (2006)

    Karla Leanne Homolka (49) je kanadská sériová vražedkyně. Dcera českého emigranta byla na začátku 90. let odsouzena na 12 let za spoluúčast na znásilňování, mučení, únosech, dvou vraždách a jednom úmrtí. Hlavním viníkem v případu byl ale její manžel (dostal doživotí). Jako první dvojice omámila a znásilnila mladší sestru Tammy, která se pak udusila zvratky. Další dvě dívky unesli, několik dní rovněž znásilňovali a po dalším mučení zavraždili. Manželé si vše natáčeli na video, což posloužilo jako důkaz. V současné době žije Homolka v utajení na Guadeloupe s manželem a třemi dětmi pod jiným jménem. Film se zdráhali natočit v Kanadě, dokonce tam byl nějakou dobu zakázán, jelikož se to zdálo politikům příliš brutální a neuctivé vzhledem k rodinám obětí.

    5760570:full:true:true

  • 7.Chyťte vraha (1992)

    John Wayne Gacy (1942–1994) byl americký sériový vrah, známý také jako »Klaun zabiják« (vystupoval v tomto kostýmu na dětských party), který v letech 1972–1978 znásilnil a zabil 33 mladých chlapců, přičemž 29 obětí pohřbil ve sklepě a zbylé 4, které se mu tam už nevešly, hodil do řeky. „Nejsem vinen ničím horším, než že jsem provozoval bez povolení hřbitov,“ tvrdil u soudu. Otec alkoholik ho často bil a říkal mu, že z něj roste buzerant. John ostatně nosil prádlo svých sester do školy, navíc jej, coby roztomilého tlouštíka, zneužíval rodinný přítel… Byl dvakrát ženatý, ale postupem času u něho propukly sadistické choutky, své oběti omámil, znásilnil a uškrtil. Dostal trest smrti, když měl ale dostat smrtící injekci, jehla praskla a museli ji vyměnit. Pokusil se o útěk, ale zpacifikovali ho. Trvalo to 18 minut, přičemž obyčejná poprava injekcí trvá zhruba 4 minuty.

    5760567:full:true:true

santamonica ( 26. června 2019 17:26 )

Pravda ovsem byla, ze Karlicka byla ta, co vsechno planovala a obeti lakala do auta. Manzel se bez diskuze ochotne zucastnoval, ale Karla na nej svalila uplne vsechno, udelala ze sebe obet jeho manipulace, a domluvila si smlouvu s prosekutorem. Z vezeni vylezla za par let a ted zije v Montrealu, je vdana a v pohode. Spravedlnost je opravdu nekdy slepa. Ta nemela z kriminalu nikdy vylezt.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání