Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Velké finále MasterChefa: Kdo vyhraje? Diváci i exsoutěžící mají jasno!

/
  • Soutěžící Marek Kühnel v kulinářské show MasterChef Česko
    12. června 2019 ● 19:00

    Dnes večer se ve finále utkají tři mladí kuchaři o titul soutěže MasterChef Česko. Barmanka Lea (25), student Honza (22) a studentka Kristína (22) se dozví verdikt, který jednomu z nich od základu změní život. Jak se připravovali na finále, jaká byla jejich cesta soutěží a komu věří diváci nejvíce?

  • 1.

    Jan Vorel (22, student)

    Dvaadvacetiletý student Honza se do soutěže přihlásil s velkým handicapem – narodil se totiž pouze se šesti prsty. I přesto si svým kuchařským uměním dokázal získat srdce diváků i uznání poroty. 

     

    Jeho cesta soutěží ovšem nebyla nejjednodušší. Když soutěžilo posledních osm finalistů, byli kuchaři rozděleni do týmů po dvou. O adeptovi na vyřazení se na začátku dubna rozhodovalo mezi Honzou a Ester. Porota se překvapivě rozhodla v soutěži ponechat Ester, a tak Honza balil kufry a soutěž opustil. 

    Rozhodnutí poroty naštvalo diváky. „Za mě měla vypadnout Ester. Honza si to zasloužil. Od začátku bojoval a nikdy si na nic nestěžoval, i přes svůj handicap,“ rozčilovala se na internetu jedna z divaček. „Honza určitě neměl vypadnout, byl to můj favorit. Bez něj nemám důvod dále sledovat,“ smutnila další. 


    Možná i proto se porota rozhodla udělit mu ve 14. dílu druhou šanci, které se mladý kuchař z Ivančic chytil, a do soutěže se vrátil. 

    Finalista soutěže MasterChef Česko - Jan Vorel
    Autor: TV Nova

    VIDEO: MasterChef Česko: Návrat vypadlých rozpoutá peklo!

    Video
    Video se připravuje ...

    MasterChef Česko: Návrat vypadlých rozpoutá peklo! TV Nova

  • 2.

    Lea Skálová (25, barmanka)

    Sympatická kuchařka Lea z Prahy je vystudovaná grafička, ale živí se jako barmanka. S nadsázkou prozradila, že se do soutěže přihlásila, aby se konečně stala slavnou a mohla přestat chodit do práce.  

     

    Emotivní Lea v soutěži zažila něco, co nečekali diváci, ale ani ona samotná. Před zraky kamer se totiž dočkala žádosti o ruku! Přímo před porotci a ostatními soutěžícími poklekl její přítel Michal s žádostí o ruku.

    „Bylo to spontánní rozhodnutí. Hlavně to odpovídá povaze mojí i Ley a myslím, že se to hodí i do soutěže,“ svěřil se Michal, i když nevěděl, jak jeho partnerka novinku vezme. Naštěstí pro něj nadšeně souhlasila. A pak už jen s nadšením volala: „Mami, já se budu vdávat!“ 

    Finalistka soutěže MasterChef Česko - Lea Skálová
    Autor: TV Nova

    VIDEO: Zásnuby v MasterChef Česko

    Video
    Video se připravuje ...

    Zásnuby v MasterChef Česko TV Nova

  • 3.

    Kristína Nemčková (17, studentka)

    Není ještě ani plnoletá, a přesto se sedmnáctiletá studentka Kristína dokázala probojovat až do finále největší kuchařské soutěže v České republice! V kuchyni se pohybuje od svých pěti let a o vaření a receptech dokonce vede svůj vlastní blog.  

     

    Podobně jako v případě Honzy už Kristína zažila, jaké to je ze soutěže vypadnout a následně se vrátit. O tom, že vypadla předčasně, měli jasno diváci i ostatní soutěžící. „Neměla vypadnout, já jí strašně fandila. V jejím věku tak umět vařit, klobouk dolů, byla skvělá,“ psala jedna z divaček v diskuzi.

    Pro diváky byla Kristína jasnou favoritkou od začátku. A tak to vnímala i porota. „Jste talent od Boha. Vaše jídlo mě naprosto dostalo. Nechápu, jak někdo v sedmnácti může takhle vařit, já jsem v tomto věku dokázal uvařit maximálně vajíčka,“ zaznělo z úst porotců během pořadu. 

     

    Po jejím vyhazovu smutnil i postupující Oliver. „Myslím, že ona je jeden z největších talentů, který tady máme. V tuto chvíli je na tom balkoně spousta horších kuchařů,“ řekl soutěžící bez váhání. 

    Finalistka soutěže MasterChef Česko - Kristína Nemčková
    Autor: TV Nova

    VIDEO: Rozhodnutí poroty – soutěž MasterChef musela opustit soutěžící Kristína

    Video
    Video se připravuje ...

    Rozhodnutí poroty - soutěž MasterChef musela opustit soutěžící Kristína. archiv TV Nova

  • 4.

    Příprava na finále

    „Já se určitě zavřu do kuchyně a už mě nikdo neuvidí. Já se opravdu pokusím trénovat z plných sil, protože už je to poslední díl a já do toho chci dát všechno.“ To byl plán již jednou vyřazené Kristíny Nemčkové. 

     

    Honzova příprava probíhala v podobném duchu, ale s tím, že se zaměřil převážně na pečení. „Prvně vstřebám tu euforii a pak vypiluju to sladký, protože předpokládám, že něco sladkého tam bude, takže v té cukrařině musím zabrat, abych tam úplně nevybouchl. Budu se snažit co nejvíc péct, napíšu Kačence, ta v tom byla úplně jednička a snad mi poradí,“ práskl Honza, který se nebojí o pomoc zažádat i u bývalé kolegyně ze soutěže. 

    Lea má navařeno víc než dost, a tak si chtěla hlavně odpočinout a načerpat síly na finále. „Na velké finále se budu připravovat hlavně psychicky, protože navařeno teď mám hodně za těch pár týdnů, co jsme tady. Myslím, že jsme všichni rozvaření a v hlavě máme spoustu nápadů a teď už je potřeba se jen koncentrovat, uklidnit a hlavně být v pohodě.“

    MasterChef Česko
    Autor: TV Nova

    VIDEO: Ester z MasterChef Česko: Kluci v soutěži jsou burani!

    Video
    Video se připravuje ...

    Ester z MasterChef Česko: Kluci v soutěži jsou burani! TV Nova

  • 5.

    Kdo vyhrál u diváků?

    Soutěžící mají za sebou několik měsíců velké dřiny, stresu a už dnes večer se poperou o titul MasterChef Česko 2019 a získají výhru půl milionu korun. V hledišti je dokonce podpoří jejich nejbližší.  

     

    Televize Nova na svých stránkách zveřejnila anketu, kde mohli diváci hlasovat, jakého vítěze by si přáli. S drtivou převahou u diváků vyhrál mladý student Honza s 65 % hlasů. Jako stříbrnou vidí diváci talentovanou studentku Kristínu, které zaslali 26 % hlasů. Trojici pak s devíti procenty uzavírá barmanka Lea. 

    Soutěžící Marek Kühnel v kulinářské show MasterChef Česko
    Autor: TV Nova

  • 6.

    Kdo vyhrál u ostatních soutěžících?

    Dokonce i bývalí soutěžící MasterChefa před samotným zakončením třetí řady prozradili své tipy na vítěze. A jsou celkem zajedno! Dlouhé týdny společně tvořili skvělý tým, a ačkoliv někteří amatérští kuchaři soutěž opustili velmi brzy, stihli si udělat jasný názor na to, kdo vaření ovládá nejlíp a měl by se stát MasterChefem Česko 2019.  

     

     „Z téhle trojky je pro mě nejvíc Honzík. Když jsem ho viděla v kuchyni poprvé, jak vařil, tak jsem si říkala, že je to neskutečné. Od začátku mám k němu strašný respekt,“ má jasno soutěžící Monika. „Já to dlužím Honzovi, protože shodou okolností v den, kdy jsem vypadla, mi dal velkou příležitost, abych mohla skvěle navařit, a já ji nevyužila,“ drží palce Honzovi Šárka.

    Šok v MasterChef Česko! Do soutěže se vrátili favorité Honza a Kristína, ale i Šárka!
    Autor: TV Nova

    Stejný názor má i Ester. „Já od začátku říkala, že finálová trojka bude Kristína, Honza a Oliver. Oliver vypadl a z těchhle dvou to nejvíce přeji Honzovi. Je to proto, že on je se svým handicapem srovnaný. Diváci pochopili, že on svoje místo má skvěle vyvařené.“


    Honzovi by vítězství přál i Petr, který v soutěži skončil těsně před branami velkého finále. „Přeji to Honzovi, je to opravdu skvělý kuchař, moc mě tady inspiroval a přeji si, aby vyhrál.“ Stejně tak to vidí i jeho velký kamarád ze soutěže Mirek. „Honza, nejenom, že mu fandím, protože tady zažil úplně neskutečné věci a stal se z něj tady můj velký kamarád, ale je i exkluzivní kuchař a obrovsky si to zaslouží.“ 

    Soutěžící Mirek z MasterChefa
    Autor: archiv TV Nova

    „Mám dva favority, je to Honza a Kristína. Fandím oběma, ale přál bych si, aby to vyhrála Kristína,“ prozradil bývalý soutěžící Oliver. Stejný výsledek jako Oliver by si přáli ještě Denisa, Bára a Marek. Katka se mezi dvěma favority nemohla rozhodnout. 

    MasterChef Česko
    Autor: TV Nova

    VIDEO: Radek Kašpárek v MasterChef Česko:„Já se regulérně pobleju!“

    Video
    Video se připravuje ...

    Radek Kašpárek v MasterChef Česko:„Já se regulérně pobleju!“ TV Nova

  • 7.

    Velké finále

    Pět měsíců od odvysílání prvního dílu se dnes konečně rozhodne o vítězi třetí řady soutěže MasterChef Česko. Po více jak dvouleté pauze přišla televize Nova s kompletně novým složením poroty, ze které jsou diváci nadšení. Do té zasedl michelinský kuchař Radek Kašpárek, vítěz ankety Zlatý kuchař Jan Punčochář a šéfkuchař Přemysl Forejt

     

    Velké finále sledujte ve středu 12. června v půl desáté večer na TV Nova. 

    Finále kuchařské soutěže MasterChef Česko už ve středu 12. 6. 2019
    Autor: TV Nova

    VIDEO: Porotce MasterChef Česko o soutěžícím: Jsi gastronomické hovado!

    Video
    Video se připravuje ...

    Porotce MasterChef Česko o soutěžícím: Jsi gastronomické hovado! TV Nova

    Fotogalerie
    120 fotografií

Články odjinud

Dnešní horoskopy