Šaty s vyobrazením Paříže, New Yorku či Vatikánu viděli v úterý večer návštěvníci v Brně poblíž Brněnské přehrady. „Zatím se jedná jen o pár vzorků, kolekce bude mnohem rozsáhlejší. Kromě Evropské unie bude zahrnovat i zámořské státy,“ upřesnila Zelená.

Zástěrky pro nemocné

Na přehlídce prezentovala i své tzv. Veselé zástěrky, které mají zejména dětským pacientům zpříjemnit jejich zdravotní trable. „Mám radost, že jsou dnes v nemocnicích už napříč celou Českou republikou. Potěšilo mne, že se dostaly už i na urgentní příjem a službu první pomoci,“ přiznala módní návrhářka.

Tisíce květů

Kolekci jejích večerních šatů ozdobily květinové klobouky, o které se postarala Iva Holubová. „Dovezli jsme tropické rostliny, speciální orchideje vandy z Thajska, které mají velké fialové a růžové květy. Jen těch bylo asi 450. K exotice jsme přidali i místní klasiku, tedy kopretiny, hortenzie, růže plnokvěté a lilie plnokvěté. Celkově to bylo přibližně 2 500 květů,“ upřesnila Holubová. Na přehlídce nescházela ani barmanská show.

Nedílnou součástí přehlídky Marie Zelené byl spisovatel Michal Viewegh. „S Michalem se známe asi tři roky, od soutěže Czech&Slovak Photo Girl. Seděli jsme spolu v porotě a sedli jsme si lidsky. Jsem moc ráda, že za námi pravidelně přijíždí,“ přiznala Zelená.

Fotogalerie
18 fotografií