Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Záhadná žena, která netrpí. Za „chvalozpěv“ na Melanii Trump čelí CNN kritice

Autor: Darina Jíchová - 
12. června 2019
21:30

Americká stanice CNN připravila nový dokument o první dámě Spojených států Melanii Trump. Většinou jsou to právě reportéři CNN, kdo jsou terčem hněvu prezidenta Donalda Trumpa - novináři ho nešetří kritikou a nepatří mezi ty, kdo by mu pochlebovali. Kdo by čekal, že stejného přístupu se dostane i první dámě, se mýlí. Dokument se nevěnuje skoro žádné kontroverzi spojené s Melanií a dle kritiků připomíná spíše chvalozpěv.

Dokument s názvem Záhadná žena: Melania Trumpová, z anglického originálu Woman of Mystery: Melania Trump, bude mít premiéru tento týden v pátek. Skládá se z několika rozhovorů, které vede korespondentka CNN z Východního křídla Bílého domu Kate Bennetová, zpovídala například prezidentovu poradkyni Kellyanne Conwayovou a mluvčí Trumpové Stephanie Grishamovou.

Americký prezident Donald Trump s manželkou Melanií. Americký prezident Donald Trump s manželkou Melanií. | Reuters

Nezávislá žena činu i nepřítomná první dáma

„Melania je žena činu,“ tvrdí o první dámě Conwayová. „Je velmi nezávislá,“ dodává Grishamová. Reportéři spolupracující na dokumentu v upoutávce označují Trumpovou za „tradiční manželku“, slovinská exmodelka je podle nich „první dáma v ústraní“.

Bennetová se sice zeptala alespoň na jedno ožehavé téma, pátrala po tom, zda „první dáma v Bílém domě netrpí“, ostatním kontroverzním tématům se zřejmě vyhnala. Tento fakt kritici přijali s nevolí a dokument označili za „reklamní kousek bez hodnoty“. Politická konzultantka Alexandra Chalupová šla až tak daleko a napsala, že je to pořad o „manželce amerického zrádce zavázaného Putinovi“.

Trumpová v centru konspirací o Obamovi

Bývalá reportérka CNN Soledad O’Brienová rovněž vystoupila proti koncepci, kterou nabídl nový dokument. Poukázala na to, že Trumpová podporuje vládu svého muže a také konspirační teorie, které Trump šíří. Připomněla, že současná první dáma byla zapojená do útoků proti exprezidentovi Barackovi Obamovi. Trumpová zpochybnila to, že se Obama narodil v USA.

Trumpová v roce 2011 vystoupila v pořadu spisovatelky Joy Beharové The Joy Behar Show, kde se k tématu místa Obamova narození vyjádřila. Po vzoru svého muže uvedla, že se exprezident nemusel vůbec narodit v USA a tím pádem není vhodným kandidátem na prezidenta. Trumpovi se dožadovali toho, aby Obama zveřejnil svůj rodný list a nechal ho ověřit kvůli pravosti.

Srovnání s předchůdkyní

Tento spor je jednou z věcí, o které se rozepsala bývalá první dáma Michelle Obamová ve své knize Můj příběh. „Tohle mu nikdy nezapomenu a nikdy neodpustím,“ uvedla Obamová, dodala, že tahle směšná smyšlenka ohrozila celou její rodinu. Právě Obamavá je někdo, s kým je Trumpová neustále srovnávána a současná dáma z tohoto „souboje“ jen zřídka vyjde vítězně.

Mnozí uživatelé sociálních sítí dávají dokumentu ještě šanci, jiní však o pořad nejeví zájem. „Až něco dokáže, třeba jako Obamová, tak se na to podívám. Záhadná žena? Co je na ní záhadného, víme, kdo je, chladná lhářka, co je sice vidět, ale není slyšet,“ objevilo se v komentářích na twitteru. Pořad o Trumpové bude odvysílán v den prezidentových 73. narozenin, tedy v pátek 14. června v 21:00 tamního času.

Taurus70 ( 13. června 2019 06:20 )

Vzdyt ve Statech je CNN u bile populace uplne provarena,stejne jako u nas CT😂😂😂😂

Zobrazit celou diskusi