Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Petra odsouzená za vraždu na 30 roků je po 2 letech volná: Ve vězení totiž otěhotněla

Autor: ČTK - 
14. června 2019
21:13

V roce 2017 Petra Janáková společně se svým bývalým manželem zavraždili sběratele u města Lázně Bělohrad. Žena střelila muže zezadu do hlavy. Soud ji za to poslal na 30 let do vězení, ale už po dvou letech se dostala na svobodu. Ve vazební věznici totiž otěhotněla. Díky tomu ji v pátek na příkaz soudu propustili z věznice v Opavě. Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) vyšetřuje, jakým způsobem mohla žena otěhotnět.

Za vraždu sběratele měla strávit Petra Janáková 30 let za mřížemi. Podle informací TV Nova však byla v pátek na příkaz soudu propuštěna z věznice v Opavě. Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) vyšetřuje, jak žena otěhotněla, protože v dané době byla ve vazební věznici v Hradci Králové. Podle Novy otěhotněla přímo ve vězení. Trest má Janáková přerušený pravděpodobně až do září 2020. Poté by se měla vrátit zpět do vězení a odsedět si zbylých 28 let.

Trest bude mít Janáková, která je nyní v šestém měsíci těhotenství, přerušený pravděpodobně do září příštího roku. Podle televize měla Janáková kolem loňských Vánoc ve vazební věznici mužskou návštěvu. Při této návštěvě ale zřejmě neotěhotněla, protože se zmíněným mužem nebyli ani na chvíli o samotě, uvedla Nova. Otcem dítěte by tak mohl být dozorce nebo jiný vězeň, který Janákové mohl sperma doručit do cely. „Momentálně je tato záležitost ve fázi prověřování,“ řekla televizi mluvčí GIBS Ivana Nguyenová.

Na vraždě se kromě Janákové podílel 31. července 2017 také její tehdejší manžel Jaroslav Janák. Sběratele mincí a známek z Prahy vylákal pár pod záminkou obchodu na schůzku a Janáková ho při společné jízdě autem poblíž Lázní Bělohrad střelila zezadu do hlavy. Janák pak tělo odtáhl do kukuřičného pole a muži sebral telefon, doklady a 34.000 korun.

Manželé Janákovi se také dvakrát neúspěšně pokusili zavraždit svého zaměstnance z herny v Nové Pace. Navedl je k tomu jejich spoluobžalovaný Martin Herzán, který uzavřel se zamýšlenou obětí životní pojistku a s Janákem se domluvil, že se o peníze vyplacené pojišťovnou rozdělí. Herzán si za návod k vraždě odsedí osm let. Janákovi podle soudů připravovali i další dvě loupežné vraždy sběratelů. Janák, který se přiznal při policejních výsleších a usvědčil i svou tehdejší ženu a Herzána, dostal trest 28 let.

Jannnn ( 17. června 2019 19:06 )

Zabila si mi brata ty ku.. vo, zabila si otca dvoch detí a ty si beháš po slobode?!!! Veď toto je nenormálne.Jeden sudca ti zrušil doživotie a druhý ťa pustí vonku, to akože právo neexistuje?!!!, alebo čo sa máme vrátiť do stredoveku a uplatniť zákon život za život?!!! Veď takéto maniere sudcov sa robili v 90 rokoch, kedy vládol klientelizmus, korupcia a mafia. Dnes je to až moc okaté a ste pod dohľadom médií a EU. Ak sa niekto snaží zmariť výkon trestu vrahyne a jej priateľa, tak nech si dáva pozor aby neskončil v base.

madla ( 17. června 2019 11:42 )

madla ( 17. června 2019 11:39 )

Při pohledu do její tváře - nenávist, zloba a promitovnost, ani jedno však neomlouvá čin, který spáchala. Jak je vražedkyně ve vězení střežená, že může otěhotnět ??? To je k zamyšlení a asi to není ,,neposkvrněné početí", tudíž nebude těžké, zjistit to, JEN CHTÍT, ono se ale asi nechce, aby náhodou nevyšlo najevo......

Jannnn ( 15. června 2019 16:57 )

Skurvená justícia pomáha vrahom, najprv im pražáci, čo vyštudovali v Plzni zrušili doživotie, potom zariadili aby *** otehotnela a na slobode porodila satana-ďalšieho vraha. Toto je vizitka českej justície, práca Královohradeckých vyšetrovateľov tak bola zbytočná. Je to výsmech nám pozostalým a Královehradeckej polícii. Vôbec ma neprekvapí, keď pustia z basy aj toho ***a a svini dajú za vraždu vyznamenanie...PS a ešte sudcovia volajú po väčšej nezávislosti, to by potom vyzeralo...

verka1 ( 15. června 2019 14:19 )

Ještě rok bude pobírat rodičovský příspěvek a to je od ledna 300 tis., si to vybere za rok, tolik peněz, je to chladnokrevna vražedkyně. Co když zabije i své dítě.
Kde to žijeme.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání