Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Bývalá policistka skrývala pedofilního partnera před zákonem, skončila za mřížemi

Odsouzený Shaun Fox
Odsouzený Shaun Fox  (Autor: Facebook)
Autor: ital - 
16. června 2019
23:31

Anglickou policistku Taru Woodleyovou (34) v roce 2016 propustili ze zaměstnání, když se zjistilo, že má vztah se sexuálním delikventem. Její přítel Shaun Fox (36) byl pedofil, po němž policisté pátrali. Tara mu pomáhala, aby se vyhnul spravedlnosti tím, že jej ukrývala ve svém domě ve Werringtonu nedaleko města Peterbrough ve Velké Británi. Za své jednání si šla žena sednout na čtyři měsíce do vězení.

Když v roce 2016 britská policie zjistila, že jejich zaměstnankyně Tara Woodleyová (34) má poměr s pedofilem Shaunem Foxem (36), propustili ji z práce. Roku 2018 se Fox dostal do hledáčku policie znovu kvůli nabádání nezletilé osoby k sexuálním aktivitám. Tara svého přítele následně ukryla u sebe doma.

Policisté Tařin dům v rámci pátrání navštívili pětkrát, žena však tvrdila, že neví, kde se její přítel nachází, a že o něm neslyšela. Jednou přišla s myšlenkou, že se mohl zabít kvůli obrovskému nátlaku a celonárodní snaze o jeho dopadení. Nicméně 1. dubna 2018 jej nalezli nahého u Tary v šatníku s kuchyňským nožem a mobilním telefonem. Policie oba ihned zatkla.

Při výslechu Tara policistů řekla, že Shaun pokaždé, když někdo zaklepal na dveře, utekl do šatníku ještě předtím, než odpověděla. Bezpečnostní kamery ženu zachytily, jak kupuje mobilní telefon v obchodním centru Queensgate v Peterborough. Přiznala, že to byla ona a že ji Shaun donutil koupit mu telefon v době, kdy se skrýval před policií. Krabice od mobilu i s účtenkou našli u Foxe v den zatčení.

Woodleyovou obvinili z napomáhání zločinci, zatímco Fox čelí obvinění z nabádání dítěte mladšího 13 let k sexuálním aktivitám a ještě dalších zločinů. 28. ledna stanul před soudem, který mu udělil trest 5 let ve vězení prodloužený o 4 roky v podmínce. Tara, která měla soud ve čtvrtek, dostala 4 měsíce za mřížemi.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání