Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Milionová dovolená Obamových nekončí. Francie jim byla malá, v Itálii je čeká Clooney

22. června 2019
06:31

Americký prezident Barack Obama vzal celou rodinu na dovolenou do Evropy, kde si užívají veškerého luxusu, létají soukromím tryskáčem, po městech se pohybují jedině s ochrankou, navštěvují památky, přírodní krásy i vyhlášené restaurace, na peníze přitom rozhodně nehledí. Bývalá první rodina si své volno nejdříve užívala v jižní Francii, kde se ubytovali na přepychovém statku, pobyt je vyšel na několik milionů. Na závěr svých prázdnin se Obamovi přesunuli do Itálie, kde se zastaví na večeři u oblíbeného herce George Clooneyho a jeho manželky, lidsko-právní advokátky Amal. Ještě než do Lombardie exprezident dorazil, způsobil rozruch. Kolem vily Clooneyových byl vyhrazen 90 metrový koridor, kam se bez povolení nesmí, uvedl deník Daily Mail.

Obama s manželkou Michelle a dcerami Maliou a Sashou opustili jihofrancouzskou Provence a odletí do Milána. V Itálii se ubytují ve vinařské oblasti Châteauneuf-du-Pape, bydlet by měli ve vile, ve které týden vyjde na 1,7 milionů korun. Vydají se také do Lombardie k jezeru Como, na jeho březích u obce Laglio se nachází i vila Oleandra patřící Clooneyovým.

Obamovi se z Francie přesunuli do Itálie, navštíví tam George Clooneyho, prostor kolem jeho vily byl uzavřen. Obamovi se z Francie přesunuli do Itálie, navštíví tam George Clooneyho, prostor kolem jeho vily byl uzavřen. | Profimedia.cz

Clooneyovi fanoušci si často chodí jeho honosnou vilu fotit, tentokrát mají ale smůlu. Kolem hercova „paláce“ byl vyhrazen 90metrový koridor, kam se nesmí. Starosta Laglia Roberto Pozzi oznámil, že kdo se k domu přiblíží, pěšky, autem nebo lodí, dostane pokutu ve výši 12 tisíc korun. „Prostor kolem vily bude uzavřený celý víkend, bezpečnostní opatření bereme vážně,“ sdělil Pozzi listu Estadao. Dodal, že nepřístupná bude i oblíbená pláž Riva Soldino. Pozzi vyzval piloty dronů, aby se svými stroji nelétali do vzdušného prostoru u vily.

Exprezident bude v sobotu hostem na charitativní večeři, kterou pořádá Clooneyho nadace spravedlnosti. Herec je čestným občanem Laglia a často zde pořádá večírky, kterých se účastní světové celebrity včetně novopečené maminky Meghan Markleové, vévodkyně ze Sussexu.

Požitkářský týden ve Francii

Itálie je poslední zastávkou na dovolené Obamových, rodina strávila týden na jihu Francie. Navštívili historické památky v Avignonu, Malia se Sashou následně „vytáhly“ Obamu na večeři do restaurace s michelinskou hvězdou, kde jen místo u stolu stojí přes 2 tisíce korun, oslavili tam Den otců. Jeden den sestry strávily bez rodičů, ve společnosti ochranky a kamarádek vyrazily na trhy.

Exprezident rovněž podnikl túru a obdivoval jihofrancouzskou přírodu, k výletu „přemluvil“ jen starší dceru Maliu, manželka a mladší Sasha zůstaly na statku. Na dovolenou s přehledem padla polovina Obamovy roční penze, kterou jako bývalý šéf Bílého domu pobírá. Stát mu vyplácí 4,5 milionů korun. Naštěstí teď vydělává i Michelle, která sklízí tučné honoráře za svůj životopis Můj příběh, příští rok by na trh měla přijít i Obamova kniha.

deafista ( 22. června 2019 10:14 )

Co je nám do té dovolené těch vopic! Řešme radši rozkrádání a okrádání státu!

bessy ( 22. června 2019 09:39 )

Teda ty chyby-"soukromím tryskáčem"- anebo co takhle se podívat kde je vinařská oblast Chateauneuf du Pape- určitě ne v Itálii.

hradnisamohunka ( 22. června 2019 08:40 )

Ať je zavřou do ZOO, maškary šeredné.

y1xcvbnm ( 22. června 2019 07:03 )

ono je té manželky kus ,že??

diskutujici ( 22. června 2019 06:55 )

"..létají soukromím tryskáčem.." Tak to jo

Zobrazit celou diskusi