Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Dozorce promluvil o znásilnění vražedkyně Janákové: Nic podobného jsem nezažil!

Autor: chal - 
21. června 2019
14:15

Petra Janáková odsouzená za vraždu sběratele otěhotněla ve vazební věznici v Hradci Králové a soud ji tak musel propustit na svobodu. Generální inspekce bezpečnostních sborů vyšetřuje, jak se vražedkyně dostala ke spermatu. Vražedkyně mezitím obvinila tři dozorce z hradecké věznice ze znásilnění. Podle jednoho z tamních zaměstnanců je něco takového prakticky nemožné.

Janáková si odseděla pouhé dva roky z třiceti a už je na svobodě. Soud musel odsouzené vražedkyni 14. června přerušit výkon trestu, protože se zjistilo, že je v šestém měsíci těhotenství.

V době, kdy Janáková otěhotněla, přitom seděla ve vazební věznici v Hradci Králové. Jak se dostala ke spermatu, vyšetřuje GIBS. Jednou z vyšetřovacích verzí je i to, že ženu znásilnili dozorci. Janáková podle neověřených informací ukázala na tři z nich a obvinila je z nedobrovolného styku.

Podle nejmenovaného dozorce z hradecké věznice je to ale prakticky vyloučené. „To si absolutně nedokážu představit. V naší službě panuje velice pečlivý a tvrdý režim a skoro jistě takovou možnost můžu vyloučit. Každopádně během své poměrně dlouhé služby jsem u nás nic podobného nezažil,“ řekl Deníku zkušený dozorce.

Údajným znásilněním se zabývá Generální inspekce bezpečnostních sborů. Šéf Vězeňské služby ČR Petr Dohnal se k tomuto obvinění nevyjádřil, Janáková se ale podle něj mohla k ejakulátu dostat jinak. Pokusy o pronesení spermatu do věznice prý nejsou ničím ojedinělým.

„Informacemi o podobném předání mužského ejakulátu jsme disponovali už v minulosti a to poměrně často. Musím říct, že bez právní úpravy budou tyto pokusy pokračovat,“ narážel na současný stav, kdy soud těhotnou vězenkyni propustit na svobodu zkrátka musí.

Věznice jsou prý v dnešní době již vybavené tak, že by se dokázaly o těhotné ženy postarat bez problémů. Pouštět takové vězeňkyně na svobodu proto Petr Dohnal považuje za naprosto zbytečné.

„Tato právní úprava je již přežitá, vězeňství se modernizovalo. Byli bychom schopni se o tyto ženy sami postarat a mohly by být i během těhotenství umístěny v našem zařízení, čímž by odpadla jejich motivace“ uzavřel. Šéf vězeňské služby proto chce iniciovat legislativní změny, aby k podobným případům v budoucnu nedocházelo.

deafista ( 22. června 2019 10:11 )

Tyhle vražedné typy - povinně sterilizovat ze zákona! nač se to má množit a kazit populaci vražednými geny?!

HledacPravdy ( 22. června 2019 00:54 )

Baba jednou někoho voddělá a vy z ní děláte Teda Bundyho. Jen ať jí pustěj na chvíli...

Pohybovenadany ( 21. června 2019 20:40 )

Osobně bych se zeptal toho Řepky. Ten vas přivede na stopu

borjar ( 21. června 2019 19:50 )

Kuci zatloukat , zatloukat . Chtělo by provětrat pány v generální pozici .

defakto ( 21. června 2019 17:34 )

... to , že nějaký dozorce odmítá , že by došlo k znásilnění je pochopitelné , nechce aby byl zodpovědný za bordel v base , ale je to klidně možné , jestli se ti tři bachaři domluvili a nějak to zorganizovali , třeba se všichni tři s ní vystřídali a ted jenom zatloukají . Stačí udělat testy DNA a pak se uvidí .

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání