Na prestižní akci pod záštitou značky Luis Vuitton, která se konala na Pražském hradě, se objevila první dáma Ivana Zemanová. Doprovod jí sice nedělal její manžel, prezident České republiky Miloš Zeman (74), ale jejich dcera Kateřina (25), která několik posledních let pilně studuje v Londýně. Obě dámy dostaly od pořadatelů večírku květiny. A zatímco z protokolárních důvodů nesměl muž, který je vítal, políbit první dámu, u „první slečny“ si to ujít nenechal.

Není divu, Kate to v tento večer velice slušelo, předvedla totiž nový účes: Své klasické mikádo, které z plavé barvy postupně ztmavovala, vyměnila za dlouhé hnědé lokny a slušivou ofinku. Na sobě měla poměrně zajímavě střižené šaty s tylovou spodničkou, které však byly černé, jenom s drobnými stříbrnými aplikacemi – a vzhledem k tomu, že stejnou barvu róby zvolila i její maminka, vypadaly obě poněkud ponuře. Snad si i přes svůj lehce smutný look onu slavnostní událost jaksepatří užily!

Nutno připomenout, že Pražský hrad vůbec poprvé pronajal Vladislavský sál ve Starém královském paláci pro komerční účely. Na Hradě slouží těmto záměrům většinou spíše Španělský sál, Míčovna či Rudolfova galerie, zatímco pro Vladislavský sál bude takovýto galavečer premiérou. Za pronájem sálu a přilehlých prostorů zaplatila firma Louis Vuitton celkem 605 tisíc euro (což je zhruba 15,5 milionu korun).

VIDEO: Miloš Zeman u Alžběty II.: To je moje žena a dcera, hlásal hrdě!

Video
Video se připravuje ...

Miloš Zeman u Alžběty II.: To je moje žena a dcera, hlásal hrdě! ČTK/AP

Fotogalerie
54 fotografií