Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Prasklá aorta uprostřed noci? Kulturista Petr (†30) prý zemřel náhle a ve spánku

Autor: dce - 
24. června 2019
18:49

Kulturistika přišla o jednu ze svých nejzářivějších hvězd. V pouhých třiceti letech zemřel Peter Muráň z Považské Bystrice. Po tragicky zesnulém sportovci zůstala osiřelá manželka a synek.

Smutná zpráva zasáhla všechny příznivce kulturistiky ze Slovenska, ale i z Čech. Informace o smrti Petera Muráně (†30) se v pátek rozšířila ze sociálních sítí, kde jeho smrt oplakávají kamarádi i fanoušci. „Šťastný člověk s úsměvem a srdcem pro lidi, to se nemělo stát, je mi to líto,“ napsal Martin. Podle jeho známých Peterovi praskla ve spánku aorta.

Peter se na kulturistické scéně pohyboval již od roku 2008, tento sport ho ale fascinoval už od dětství. „Ještě jako malý jsem vzhlížel ke svalnatým hercům a tajně jsem doufal, že jednou také budu takový. Ale vždy to bylo jen pouhým snem – až do okamžiku, kdy jsem u bratrance uviděl velkou činku, kterou jsem nedokázal ani odlepit od země,“ řekl v rozhovoru pro magazín Ronnie. To bylo v roce 2002 – bratranec mu nakonec dal menší činku, se kterou mohl Peter cvičit.

Na podzim roku 2008 se objevil na své první soutěži, kde sice skončil předposlední, ale to ho neodradilo a od té doby soutěží absolvoval desítky. K nejrůznějším triumfům si loni připsal titul vicemistra Slovenska v kulturistice mužů do 100 kilogramů.

„Žil jsi, kámo, tak, jak si trénoval, na 110 %... ze všeho si vytřískat o dvě opakování navíc, o dva cm širší úsměv, o kapku potu více... a stálo to za to, každá sekunda s tebou, každé opakování, každá série, každý trénink... I když ses živil trénováním, rozdával jsi rady zdarma a učil nás všechny... Nejen jak líp cvičit, ale zejména jak být lepší... lepší svěřenec, lepší kamarád, lepší člověk... Byl jsi velký fyzicky, ale zejména jako člověk... rozdával jsi motivaci a radost kolem... navěky: ,Dávej, makej, přidej, ještě jedno, ještě dvě, překonej se, máš na to !!!‘,“ napsal na instagramu Andrej.

pajato73 ( 25. června 2019 09:40 )

to je hloupe prani... bozi mlyny melou pomalu, ale melou....

bledulka ( 25. června 2019 08:13 )

Každému, kdo se tak mladému mrtvému člověku tady posmívá, upřímně přeji, aby mu aorta praskla taky!!! Opravdu upřímně! Kdo to nezažije, že mu blízcí příbuzní na stejnou diagnozu zemřou a onemocní velká část rodiny, absolutně nemůže pochopit....Je to záležitost genetická!!!

Piroh25 ( 24. června 2019 22:47 )

Náhle zo dňa na deň zomrel mladý 30 ročný človek, ktorý za sebou zanechal plačúcu rodinu a tisíce priateľov, to je v mojich očiach "tragické" až až, či už s tým nejaký "borec" z blesk.cz súhlasí alebo nie.
Je jedno, či si to priviedol sám alebo ho zabil pád kométy do hlavy, rozdiel medzi Pepom a tebou je, že makal 110% na dosiahnutí svojich snov a snažil sa so sebou ťahať všetkých okolo seba a motivovať ich.
Niekedy je možno lepšie risknúť vlastný život, aby si dosiahol niečo čo chceš a vystúpil z davu - minimálne je to lepšie ako súdiť knihu podľa obalu na anonymnom webe, urážať človeka, ktorého si v živote nestretol a baviť sa na účet jeho rodiny a priateľov, ktorí možno čítajú tvoje geniálne príspevky a trpia pre to ešte o kúsok viac.

Možno sa nabudúce, keď budeš fajčiť cigaretu, piť pohár coly alebo nič nerobiac na posteli tlačiť dole krkom K Bueno , zamysli nad tým, či to robíš preto, aby si niečo dokázal a bol v niečom dobrý, alebo si len primitívna "zrůda", ktorá ničí svoje telo a navyše úplne bez dôvodu.
Možno ťa potom prejde chuť písať nechutné a ubližujúce komentáre na niekoho, kto mal v sebe len lásku a pozitívnu energiu.

Jeanette ( 24. června 2019 22:34 )

ViktorOchlupin mal by si sa nad sebou zamysliet, je mi ta skutocne luto. Normalny clovek toto nenapise, aspon z ucty k jeho rodine,znamym a kamaratom. Bol to skvely clovek, ale o tom je tu skoda vobec niekoho presviedcat.

Jeanette ( 24. června 2019 22:18 )

Antismejd 🤮

Zobrazit celou diskusi
EUR 25,23 25,35  
USD 23,62 23,8
GBP 29,25 29,45
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání
Další články
Články odjinud