Po kanadském guvernérovi Davidu Johnstonovi (77), který onehdy popadl britskou královnu Alžbětu II. za loket, aby neuklouzla na – podle něj mokrých – schodech, a po americkém prezidentovi Donaldu Trumpovi (73), jenž královnu plácal po zádech jako starého dobrého kamaráda kdesi v baru, se stal neskutečný společenský trapas japonskému muzikantovi Yoshikimu (53).

Po královnině boku se totiž účastnil sportovní akce Royal Windsor Cup Final ve Windsoru, a spolu s nimi přihlížela koňskému pólu například ještě herečka Gillian Andersonová (50), známá především jakožto drsná agentka Scullyová z mysteriózního seriálu Akta X. A právě výraz, jako kdyby zrovna odhalila spiknutí společně s agentem Mulderem, se jí objevil ve tváři, když zafoukal vítr. Královna, která se zrovna vydala dolů po schodech, aby vítězi soutěže předala trofej, se totiž zamotala do Yoshikiho šály!

Zatímco v Andersonové jako by se krve nedořezal, a neméně vyděšený Yoshiki rychle tahal onen dlouhý šátek k sobě, královna se rozhodla celé nedopatření přejít jako pravá anglická dáma a plynule pokračovala v chůzi, jako kdyby se nic nestalo. Ostatně to, že je královna nedotknutelná, není žádný zákonem daný příkaz, neexistují žádná závazná pravidla chování pro setkání s jedním ze členů královské rodiny, ale pouze zažitý úzus.

Královna Alžběta II., která před několika málo týdny oslavila třiadevadesáté narozeniny, byla však zcela očividně ve velice dobrém rozmaru. Jakožto velká milovnice koní si, oblečená ve výrazném fialovém kostýmku, celou akci jaksepatří užívala, a nějakou nepříjemnost na schodech vůbec neřešila. Mnozí se na sociálních sítích navíc shodují i v tom názoru, že si tohoto nedopatření královna dost možná ani nevšimla…

VIDEO: Přehlédnout nejapné chování Donalda Trumpa však Alžběta II. rozhodně nemohla...

Video
Video se připravuje ...

Královský trapas: Trump Alžbětě II. zatarasil cestu, musela kolem. Reuters

Fotogalerie
41 fotografií