Limuzíny, drahé róby, nezbytné šperkovnice i bohatá tabule. Aby nedošlo k mýlce, Vladislavský sál Správa Pražského hradu nepropůjčila na pět dní za nějakou hubičku. Podle dostupných smluv o pronájmu světoznámá módní značka zaplatila 500 tisíc eur za pronájem prostor a 105 tisíc za další služby. Tedy zhruba 15,5 milionu korun. Ivana a Kate Zemanová byly mezi celou řadou vážených hostů, i když podle módní guru Františky Čížkové se svými outfity zrovna nezazářily. Zejména prezidentova dcera prý pořádně přešlápla…

Nechyběli vážení hosté

A kdo také dorazil? Samozřejmě se v Praze objevila světoznámá návrhářka šperků Francesca Amfitheatrof, která řadu let pracovala pro Tiffanyho. Její nejnovější kolekci přímo v prostorách Hradu vynesly i české modelky Veronika Vágnerová či Kateřina Jursíková. Mezi zhruba 150 hosty – zejména z řad klientů značky – nechyběl ani prapraprapravnuk jejího zakladatele, Louis Benoit Vuitton, který vykonává funkci ředitele oddělení s hodinkami. A také samotný šéf firmy, Michael Burke.

Večírek Louis Vuitton na Pražském hradě: Armáda číšníků nese jídlo do Vladislavského sálu

Video
Video se připravuje ...

Večírek Louis Vuitton na Pražském Hradě: Armáda číšníků nese jídlo do Vladislavského sálu. Instagram

Dojezd v zámečku

Akce ale neskončila na Hradě, měla ještě „dojezd“. „V Trojském zámečku mělo pak dojít k samotnému uzavírání obchodů,“ sdělil Blesku zdroj dobře obeznámený s konáním akce. Zámeček pronajala Vuittonům Galerie hlavního města Prahy za 4,5 milionu korun.

Luxusní večírek Louis Vuitton ve Vladislavském sále: Číšníci servírují jídlo v dokonalé souhře

Video
Video se připravuje ...

Luxusní večírek Louis Vuitton ve Vladislavském sále: Číšníci servírují jídlo v dokonalé souhře. Instagram

Perla Hradu

Vladislavský sál byl postaven jako trůnní sál českých králů za panování Vladislava Jagellonského, po němž je pojmenován. Je vrcholnou ukázkou pozdně gotické architektury. Byl místem pro korunovační hostiny, slavnostní holdy nastupujícím panovníkům a zasedání českých stavů. Konaly se v něm také rytířské turnaje, soudy a bazary. Po vzniku Československa se Vladislavský sál stal opět dějištěm nejvýznamnějších státních aktů, každoročně zde prezidenti předávají státní vyznamenání.

Vařil „sběratel“ michelinských hvězd

Mužem, který zajišťoval několikachodové menu pro hosty Louise Vuittona, byl francouzský šéfkuchař Alain Passard. Ten v roce 1980, v pouhých 26 letech, získal dvě michelinské hvězdy. O čtyři roky později mu „připluly“ další dvě. V roce 1986 koupil restauraci L´Arpége v Paříži, která okamžitě získala další hvězdu světoznámého průvodce. Další 3 hvězdy pak získal o 10 let později a jeho L´Arpége si je dosud drží. A co si Passard připravil pro hosty akce na Hradě?

• Rajčatové gazpacho s hovězím srdcem s orleánskou hořčicí
• Humr na medu s citronem
• Pakambala velká s lístky potočnice s novými brambory a boby
• Jahody a francouzský moučník profiterole
• Vína Cloudy Bay Te Koko ročník 2016 a Chateau d´Yquem

Večírek Louis Vuitton na Pražském Hradě: Hosté si dopřáli ty nejvybranější lahůdky

Video
Video se připravuje ...

Večírek Louis Vuitton na Pražském Hradě: Hosté si dopřáli ty nejvybranější lahůdky. Instagram

Fotogalerie
48 fotografií