Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Poslanci se „sjíždí“? Parlament je prý plný kokainu, nejhorší jsou toalety

Autor: Mii - 
27. června 2019
20:40

V sídle britského parlamentu, Westminsterském paláci, byly na několika místech nalezeny stopy kokainu. Šlo o místa, na která mají přístup jen politici a zaměstnanci komplexu budov. Kokain se vyskytl i v křídle, kde se nachází kanceláře poslanců. Upozornil na to web Vice.

Reportér Vice pronikl do parlamentu a na několika místech provedl jednoduchý drogový test pomocí růžových papírků, které pokud se dostanou do kontaktu s kokainem, zmodrají.

Největší množství drogy bylo nalezeno na záchodech naproti tzv. Stangers Baru, podniku, do kterého mají přístup jen poslanci, vysoce postavení úředníci, jejich hosté a akreditovaní novináři. Dále bylo vysoké množství objeveno na záchodech proti dalšímu baru a nedaleko dvou poslaneckých kanceláři. Test provedený u lokace, kde se pohybuje Boris Jonhson, horký kandidát na příštího britského premiéra, se ukázal jako negativní.

Podle výrobce drogových testů Zoom Testing, jenž prodává stejný typ papírků, byl test naprosto legitimní. Podle něj není možné, že by speciální papír omylem zaznamenal stopové prvky kokainu, které se běžně vyskytují v odpadní vodě. Droga musela v budově skutečně být. „Naše kokainové papírky jsou citlivé na zbytky kokainu zanechané na povrchu jakéhokoli objektu,“ potvrdila společnost.

Mluvčí britského parlamentu v reakci uvedl, že téma drog je na pozemcích Westminsterského paláce bráno velmi vážně. Lidem, kteří to potřebují, je poskytnuta adekvátní pomoc. „Parlament je veřejné místo a ročně ho navštíví miliony lidí, kteří mají přístup i na sociální zařízení. Pokud bychom ale v budovách skutečně drogy identifikovali, budeme podle toho jednat,“ komentoval mluvčí.

Chvilka upřímnosti mezi britskými politiky

Odhalení přichází jen pár dní poté, co se několik britských poslanců veřejně přiznalo, že v minulosti požívali drogy. Vedlo je k tomu zjištění, že současný ministr zahraničí Michael Gove ve velkém „jel v kokainu“, když v 90. letech pracoval jako novinář.

Například ministr pro mezinárodní rozvoj Rory Stewart sdělil, že během svatby v Íránu kouřil opium. Exministr pro brexit Dominic Raab zase uvedl, že během vysokoškolských studii užíval marihuanu. K tomu se následně přiznali i Boris Johnson a ministr zahraničí Jeremy Hunt.

Zobrazit celou diskusi