Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Hrdinu 11. září zabila rakovina z trosek dvojčat! Do posledního dechu bojoval za stejně nemocné kolegy

Autor: ČTK - 
30. června 2019
09:12

Bývalý newyorský policista, který bojoval za prodloužení financování lékařské péče pro osoby, jež při teroristických útocích z 11. září 2001 utrpěly zranění, trauma či onemocněly poté, co byly vystaveny toxickému materiálu, zemřel na rakovinu ve věku 53 let.

Luis Alvarez onemocněl poté, co zasahoval v troskách Světového obchodního centra a byl vystaven škodlivým látkám. Ještě 11. června po boku amerického komika Jona Stewarta vystoupil před zákonodárci na podporu zákona, jenž by prodloužil financování lékařské péče o policisty, záchranáře a hasiče, kteří zasahovali po teroristických útocích na takzvaná dvojčata. Za svůj projev si vysloužil ovace vestoje.

O týden později Alvarez na facebooku napsal, že je v hospici, jelikož mu selhávají játra. „Stále jsem tu, stále dýchám, stále bojuji,“ doplnil. V sobotu zemřel obklopen svou rodinou.

Šéf detektivů newyorské policie Dermot F. Shea na twitteru napsal, že Alvarez byl „inspirací, bojovníkem a přítelem“.

Do září 2018 bylo evidováno 2000 úmrtí způsobených onemocněními souvisejícími s útoky z 11. září a u více než 12.500 lidí byla diagnostikována rakovina. Podle mnoha odhadů na konci loňského roku počet lidí, kteří zemřeli v důsledku vystavení toxickým látkám v troskách budov, přesáhl počet úmrtí při samotných útocích, píše zpravodajský web BBC. Na místě po útocích zasahovalo až 80.000 lidí. Ve vzduchu byly částečky betonu, azbestu a olova, což u těchto osob zvýšilo riziko onemocnění.

Komik Stewart na slyšení uvedl, že je ostudné, kolik zákonodárců na něj nedorazilo. O zákonu na prodloužení fondu na financování lékařské péče pro osoby zasahující po útocích na Světové obchodní centrum bude hlasovat Sněmovna reprezentantů.

 

ISSAC ( 1. července 2019 00:39 )

Oficialni zprava tvrdi, že budova č. 7 spadla kvuli pozaru..... Divne je ze do ni nic nenarazilo a to jak "diky požáru" spadla vidíme ZDE:
http­s://ww­w.you­tube­.com/w­atch?­v=JnLc­UxV1d­Po

Tak co myslite ?

PetrVesely ( 30. června 2019 14:03 )

BUDE TO DOBRÉ.
Hillary ted vyhraje volby, nechá na tom místě zbudovat mešitu vzájemného přátelství a porozumění a běda, jak se k 11.9> bude ještě někdo vracet

1pravda1 ( 30. června 2019 11:04 )

... odborníci mluvili o tom, že tyto nevyhovující budovy musí být kvůli azbestu celé zrekonstruovány, což by vyšlo draho a právě kvůli azbestu nebyla oficiálně povolena demolice. KDO VIDĚL NYNÍ ŘÍZENOU DEMOLICI JANOVSKÉHO MOSTU, TAK V 6 VTEŘINÁCH LETĚL K ZEMI DO SVÝCH ZÁKLADŮ, TAK TAKÉ VIDĚL, JAK OCELOVÉ BUDOVY ŠLY K ZEMI DO SVÝCH ZÁKLADŮ BĚHEM 10 vteřin.... odborníkům věřím na rozdíl od propagandy.

LUF3 ( 30. června 2019 10:09 )

V konstrukci bylo hodně kancerogenního azbestu + záchranáři dýchali zplodiny hoření všeho možného. Ale nemůže vědět jestli rakovinu má zrovna z toho, nebo z kouření, nebo z toho tetování kde se používají inkousty ne vždy bezpečné

Monikay ( 30. června 2019 09:30 )

tenhle článek mně dostal. nenapadlo mně že to má pro lidi ještě takové následky

Zobrazit celou diskusi