Herečka Lisa Martineková (česky znějící jméno Martinek patřilo jejímu prvnímu manželovi) zemřela během svého pobytu v Itálii, v toskánském letovisku Grosseto. Tam trávila dovolenou se svým manželem Guillem Ricciarellim (45) a jejich třemi dětmi. Jako rodina bydleli střídavě v Mnichově a v Berlíně, ale do Itálie, kde měl hereččin druhý manžel kořeny, často jezdili. Detaily Lisina náhlého skonu však rodinný právník odmítl z ohledů k truchlící rodině komentovat.

Pro tuzemské televizní diváky bude jméno Lisy Martinekové nejspíš neznámé, v Německu však byla velice uznávanou umělkyní. Nestála totiž jenom před kamerou, často působila i na divadelní scéně. Od minulého roku navíc získala popularitu díky seriálu Die Heiland: Wir sind Anwalt (Spasitelé: My jsme právníci), který byl založen na skutečném životním příběhu slepé právničky Pamely Pabstové. Rovněž zářila jako kriminalistka v seriálu televize ZDF Schwartz & Schwartz.

Kromě svého hereckého působení, za něž získala celou řadu prestižních německých cen, byla aktivní i jako zakladatelka hnutí či spíše rodičovské iniciativy Mother Hood. Snažila se bojovat za práva žen - matek na přirozený porod, volbu porodních asistentek a dul, a zdravou výchovu dětí do prvního roku života. Moc dobře věděla, o čem mluví, sama byla trojnásobnou maminkou. Na svých sociálních sítích pak Mother Hood aktivně propagovala.

Poslední příspěvek na Lisině oficiálním instagramovém účtu bylo selfie, které si herečka udělala zhruba před týdnem během opalování. Popsala ho jako „dovolenkovou náladu“. O několik málo dní později zemřela…

Fotogalerie
18 fotografií