Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Další video žraloka u břehů Jadranu? Neuvěříte, co Chorvati natočili!

Autor: DH, yks - 
2. července 2019
15:09

Podle některých zahraničních médií se u chorvatských břehů objevil další velký žralok. Paryba údajně plavala u letoviska Šibenik. Spatřena byla v mělkých průzračných vodách, kousek od dalmatských pláží. Jenže to má malý háček.

Rakouský server Heute.at o výskytu žraloka informoval na svém webu. Turisté před měsícem natočili na několika místech žraloka mako. Heute uvádí, že u Šibeniku se objevil žralok modrý, což by znamenalo jediné. Druhý exemplář obávaného predátora.  

Žralok se ale u Šibeniku objevil už na začátku června a nové pozorování potvrzeno nebylo. Namísto toho se ale na chorvatské facebookové skupině o životě v Dalmácii a také v místních médiích objevilo video jiného tvora natočeného v moři nedaleko ostrova Hvar. 

Video  Zprvu nebylo příliš jasné, o jakého tvora se jedná.  - Facebook - Dnevna doza prosječnog Dalmatinca
Video se připravuje ...

O jakého živočicha se jedná, to z videa není příliš zřejmé. Odpovídá na to ale portál Index.hr, který ho uveřejnil pod titulkem. „Po videu žraloka v Dalmácii natočili dalšího netvora,“ prohlašuje portál s nadhledem. Ve skutečnosti se totiž jedná o divokého vepře. Kromě videa Chorvati pořídili i několik fotografií, které dokládají, že se nejedná o ojedinělý úkaz. A že ne vždy to dopadne dobře.

Jiný čtyřnohý chrochtající plavec se patrně utopil v průlivu u ostrova Korčula. Právě v této oblasti se v první polovině června toulal žralok mako. Byl viděn u Makarské, u Šibeniku a právě u Korčuly.

Mako patří mezi nejrychlejší tvory v oceánech a mořích. Dokáže plout rychlostí 68 km/h a dorůstá délky až 3,8 metru. Je to agresivnější druh. V historii bylo zaznamenáno několik nevyprovokovaných útoků na člověka i na lodě. Živí se ale především hlavonožci.

Ve vodách Středozemního a Jaderského moře žije v současné době asi 40 různých druhů žraloků, kteří jsou zpravidla menší a neškodní. 

daniel vojtek ( 3. července 2019 08:33 )

Vážený redaktoři blesku, vím že začala sezóna je to vážně zajímavý ale píšete o tom jenom vy. Proč? Protože jste hnusný bulvár který nemá o čem psát! Najděte si jiné téma a nestrašte ty lidi. Díky

KataKata ( 2. července 2019 22:23 )

Chorvaťi mají z nás srandu. Žádného žraloka tady nikdo neviděl, hejna komárů zde rovněž nejsou. Naopak,je tady krásně a není se fakt čeho bát.Po třech týdnech zde, můžu jenom potvrdit. Milá redakce Blesku, už konečně přestante psát hovadiny.

Rudolf Tvrdon ( 2. července 2019 21:35 )

Máte tam *** co dělat. Jen ať vás klidně sezere. Nevíte kde jsou Jeseníky a lezete do chorvatského bordelu. Zralokovi přeji dobrou chuť.

zlymikes ( 2. července 2019 16:03 )

žijí i další žraloci,kteří jsou menší a neškodní. Ano, až tam některého potkám, tak se ho zeptám,jak na tom je a jestli už svačil.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání