Zánět prostaty jako častý potížista

Tak, jako ženy často trápí zánět močového měchýře, muži mají zase „svůj” zánět, a to prostaty. Lékaři rozlišují dvě základní formy zánětu prostatyakutní a chronickou. Akutní zánět prostaty je bakteriálního původu, chronický bývá důsledkem prochladnutí a nezdravého životního stylu.

Projevy zánětu prostaty

Jak poznat, že se jedná o zánět prostaty? Bolestivé močení, problémy při čůrání, časté nucení na malou, výtok z močové trubice, tupá bolest v hrázi, bolestivé sezení, vysoká horečka, bolesti svalů a kloubů, bolest hluboko v podbřišku a na hrázi, schvácenost. To jsou typické příznaky zánětu prostaty.

Zánět prostaty a jeho léčba

Máte podezření na zánět prostaty? Trápí vás v poslední době potíže při čůrání? Existují nějaké způsoby domácí léčby?

1.      Stop alkoholu

V prvé řadě naprosto omezte konzumaci alkoholu. Na chvíli si dejte od alkoholických nápojů pauzu a raději je vyměňte za dostatečné množství obyčejné vody, aby se vaše tělo přirozeně pročistilo.

2.      Omezte kyselá a kořeněná jídla

Správné funkci prostaty neprospívají ani příliš kyselá a kořeněná jídla. I ta dráždí močové ústrojí a mohou zánětu ještě napomoci. Proto i ta raději na pár dnů vysaďte.

3.      Kofein je tabu

A ne jinak je tomu i v případě kofeinových nápojů. Kávy, čaje, energetické či iontové nápoje. To všechno jsou pití, které opět léčení zánětu vaší prostaty příliš neprospívají.

4.      Častější ejakulace

Naopak se ale nemusíte vzdávat milostných radovánek. Častá ejakulace totiž působí na vaši prostatu blahodárným účinkem. Při každé ejakulaci vaše prostata vyprodukuje sekret, díky kterému si sama pročistí. Proto častější sexuální vybití naopak doporučujeme.

5.      Vyhýbejte se cyklistice

Při jakýchkoliv problémech v intimních partiích se raději vyhýbejte sportům, které by mohly vaše potíže ještě zhoršit. Mezi tyto sporty patří jízda na kole, na koni či na motorce. Tomu všemu proto se raději vyhněte.

6.      Dodržujte klid na lůžku

Stejně jako jakýkoliv jiný zánět, vyžaduje i ten prostaty klid na lůžku. Samozřejmě nemusíte celý den jen proležet. Ale znamená to, abyste se příliš nepřepínal, chodil dříve spát a dostatečně odpočíval.

7.      Správná funkce prostaty díky bylinkám

Na závěr můžete vsadit na sílu bylinek. Jedná se o saw palmetto, kopřivu dvoudomou a zinek. Tyto složky příznivě působí na správnou funkci prostaty, pozitivně ovlivňují mužské pohlavní hormony a působí protizánětlivě.

Nechutnají vám bylinné čaje? Pak vsaďte na moderní doplněk stravy Prostanax. Udržuje prostatu ve správné kondici, má močopudný a dezinfekční účinek a přispívá k prevenci zánětů prostaty. Stačí užít jednu kapsli denně po jídle. Navíc právě teď najdete Prostanax ve zvýhodněném megabalíčku se Zerexem Ultragold pro udržení sexuální kondice a vitality v každém věku.

Pánové, správná funkce prostaty je základním stavebním prvkem ke spokojenému a plnohodnotnému životu. Nenechte se zastrašit nějakým zánětem.