Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Masový hrob v baště ISIS odhalil brutální popravy. Mezi mrtvými jsou i rukojmí

Autor: ČTK, tva - 
3. července 2019
14:50

Poblíž města Rakka, které dříve sloužilo jako hlavní bašta samozvaného Islámského státu (ISIS) v Sýrii, byl objeven hromadný hrob s přibližně 200 těly. Informovaly o tom ve středu místní úřady a exilová Syrská organizace pro lidská práva (SOHR).

Některá těla nalezená u severosyrského města zjevně patřila lidem, kteří byli popraveni. Našlo se i pět těl v oranžové kombinéze, do jakých teroristé z ISIS oblékali rukojmí, uvedla agentura AFP.

Takzvaný Islámský stát byl na vrcholu moci v roce 2014, kdy vyhlásil na dobytém území na severozápadě Iráku a na východě a severu Sýrie chalífát. Vznikl v podmínkách komplikované syrské občanské války, kterou původně zažehlo utlačování prodemokratických demonstrací v roce 2011.

Z Rakky organizaci Islámský stát v říjnu 2017 vytlačila arabsko-kurdská milice a na posledním zbytku území, obci Baghúz na východě Sýrie, byl ISIS poražen letos v březnu.

starena ( 3. července 2019 22:23 )

Kdykoliv o nich slyším nebo čtu tak se mi zvedne žaludek

mandat ( 3. července 2019 15:16 )

Je zajimave, ze vrazi a bojovnici ISS maji nemecke a svedske pasy a v zivote nebyli v Evrope a ani nemluvi nemecka nebo svedsky.Jsou z nich umele udelany Evropane,maji sva lidska prava a Nemecko je prijme jako sve obcany.

Zobrazit celou diskusi