Původně to měl být nezapomenutelný výlet lodí po Středozemním moři, skončil však příliš tragicky… Německá herečka Lisa Martineková (česky znějící příjmení získala díky prvnímu manželovi) trávila letní dovolenou se svou rodinou v Itálii, odkud pocházel její manžel, herec a režisér Giulio Ricciarelli (53).

Lisa podle magazínu Bunte.de vždy popisovala Toskánsko jako „můj malý ráj“. A tenhle ráj se jí stal osudným. V pátek 28. června byla se svým mužem na projížďce luxusní jachtou poblíž ostrova Elba, děti ve věku 4, 7 a 8 let byly na palubě s nimi. Staly se tak svědky maminčina náhlého skonu a dramatického, i když marného boje o záchranu jejího života…

Podle italských médií Martineková ztratila při koupání na otevřeném moři vědomí a podle pitevní zprávy utrpěla z dosud neznámých okolností náhlou srdeční zástavu. Lékaři také připouštějí, že žena mohla trpět nějakým dosud nezjištěným srdečním onemocněním. Ricciarelli prý okamžitě zareagoval, její bezvládné tělo dostal na loď a zavolal na tísňovou linku. „Žena ve vodě už plavala bez známek života, když ji její manžel vytáhnul na palubu za vlasy. Začali jsme sice s resuscitací, ale spolykala a vdechla příliš vody,“ popsal Lisiny poslední okamžiky přivolaný záchranář. Manžel Martinekové byl podle něj v naprostém šoku.

Krásnou seriálovou hvězdu se snažila na pláži oživit nejprve zdravotní sestra klasickou srdeční masáží, poté lékaři pomocí defibrilátoru. Později byla transportována helikoptérou do 70 km vzdálené nemocnice Misericordia v Grossetu. Tamější lékaři však po dlouhém boji museli konstatovat smrt. „Snažili jsme se ji oživit tři hodiny, ale nedokázali jsme jí už pomoct,“ prohlásil kardiolog Ugo Limbruno. Smrt Lisy Martinekové byla tedy přirozená, bez cizího zavinění. Její tělo by mělo být v nejbližších dnech převezeno zpátky do Německa.

Tvůrci seriálu Die Heiland: Wir sind Anwalt (Spasitelé: My jsme právníci), kde hrála Lisa hlavní roli, se zatím rozhodli natáčení pozastavit a jeho další osud je nejasný. Děj tohoto kriminálního seriálu byl totiž založen na skutečném životním příběhu slepé právničky Pamely Pabstové, a bez představitelky titulní role je prý možné, že se v něm ani nebude dále pokračovat. Lisu by totiž bylo velice těžké jen tak nahradit…

Fotogalerie
18 fotografií