Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

„Prcek“ Sarkozy vyrostl? Exprezident je na obálce časopisu o hlavu vyšší než manželka

Autor: Darina Jíchová, ČTK - 
5. července 2019
19:25

Francouzský exprezident Nicolas Sarkozy (64) se nechal zvěčnit se svou ženou, bývalou modelkou Carlou Bruniovou. Na snímcích to vypadá, že se politik, kterého čeká soud za „korumpování“ soudce, tyčí nad svou drobnou manželkou. Ve skutečnosti je „drobkem“ v rodině právě Sarkozy, který má pouze 166 centimetrů, Bruniová je o 10 centimetrů vyšší. Fotografové magazínu Paris Match, kteří záběr pořídili, odtajnili, že se nejedná o photoshop, exprezident si jednoduše stoupl o schod výš než jeho partnerka. Zprávu přinesl deník Daily Mail.

Snímek bývalého prvního páru mezi Francouzi vyvolal vášnivé debaty, všichni na sociálních sítích řešili, jak Sarkozy dokázal být vyšší než jeho manželka. Exmodelka Bruniová na veřejných akcích často obětovává milované podpatky, aby Sarkozyho ještě více nepřevyšovala.

Fotografie vznikla u příležitosti vydání exprezidentovy nové knihy „Vášně“, která se zařadila mezi letní bestsellery, zároveň je předzvěstí Sarkozyho politického „comebacku“. „Lidé byli překvapení, když viděli, že je Sarkozy vyšší než Bruniová,“ uvedli šéfredaktoři časopisu. Na sociálních sítích se okamžitě začaly šířit memy, na kterých Sarkozy stojí na žebříku, nebo má podpatky, případně Bruniová klečí. Proto se fotografové rozhodli odtajnit „tajemství“ fotky.

Sarkozy musí k soudu

„Vysvětlení je jednoduché, fotilo se na schodech u jejich domu a Sarkozy si prostě stoupl o schod výše,“ napsal časopis Paris Match na svém twitteru. Sarkozy se nechal slyšet, že by se rád vrátil do politiky, ještě před tím ale bude muset před soud.

Exprezident čelí obvinění, že se snažil na počátku roku 2014 ovlivňovat soudce, který se věnoval případu údajného nezákonného financování Sarkozyho předvolební kampaně Libyí v roce 2007. Konkrétně je tak obviněn z aktivní korupce a ze zneužití postavení veřejného činitele. Sarkozy veškerá obvinění popírá.

 

Zobrazit celou diskusi