Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Bez dotací a v nouzových podmínkách. Český vlastenec zakládá středisko pro vesmírný výzkum

 (Autor: Mall TV)
Autor: nguan - 
10. července 2019
09:00

„Naše země disponuje nedostatkem pracovišť pro vesmírný výzkum, a proto jsem se rozhodl jedno takové středisko založit,“ říká Míra Čech a zároveň dodává, že je zatím ve stavu „bez dotací“. Již 5. díl satirického seriálu Český vesmír přináší pohled na českého vynálezce a vizionáře, který chce uskutečnit neuskutečnitelné.

Na rozdíl od předešlého dílu se bude Mírův vesmírný modul nově skládat také ze startovacího modulu zavěšeného pod balónem a rozšířeného obytného modulu pojmenovaného Václav Klaus 2. Pátý díl seriálu můžete zhlédnout ve videu níže.

Kdo je Míra Čech?

Tento vynálezce a objevitel se již na základní škole potýkal s vadou řeči, která mu způsobila mnoho nepříjemných situací. I proto se zaměřil především na sebevzdělávání. Mezi témata, která ho nejvíce zajímala, patřila zejména fyzika, matematika, chemie a praktická věda. Řemeslnou zručnost získal na studiích truhlařiny a zámečnictví. Studoval VUT v Brně, ale nedokončil ho – rovnou se vrhl na dráhu vynálezce a objevitele. Oženil se s Jaruškou Novákovou a mají spolu syna. Jeho základním mottem je: „Rodina, vlast, věda!“

Jak celý jeho projekt dopadne? Mírovu cestu sledujte zde!