Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Jí, co chce, přesto má dokonalé tělo! Nejhorší ze všeho je stres při dietě, říká

12. července 2019 | 06:00

Pokud sníte o dokonalé postavě, zatímco jíte nezdravá a tučná jídla, musíte dělat to, co tahle trenérka z New Yorku. Denně sice jí jednu kalorickou bombu za druhou, v posilovně ale tráví někdy i celé hodiny.

Simone Hanlen (38) je osobní trenérkou, která miluje jídlo. Na rozdíl od ostatních trenérů nenutí své klienty do zdravé a proteinové stravy. Je totiž toho názoru, že při adekvátním výdeji jsou pro tělo nejlepší tučné, sladké potraviny plné sacharidů. V roce 2002 se sama začala zajímat o cvičení v kombinaci s nezdravým jídlem a zjistila, že během náročných příprav na fyzicky obtížné soutěže a maratony je doslova nutností konzumovat bonbony, smažené hranolky, sladké nápoje i koblihy, aby člověk fyzickou zátěž ustál. 

Simone rozhodně nepopírá, že zdravá strava a omezování tučných i sladkých jídel jsou pro tělo prospěšné, jen poukazuje na fakt, že pevné a štíhlé tělo si můžeme udržet i bez drastických diet. "Nejhorší na dietách je stres. Pokud člověk nedodrží dietní jídelníček podle plánu a sem tam si nějakou tu sladkost dopřeje, začne na sebe vyvíjet větší tlak a stejně žádné kilo neshodí. Klidně si občas dejte zmrzlinu, ve svém jídelníčku později ale pokračujte," doporučuje Simone. 

Osobní trenérka se dokonce účastní i soutěží v přejídání, které ji prý baví. Podmínkou k takovému životnímu stylu je pro Simone vysoká fyzická aktivita, a tu pravidelně vyvíjí v atletice i během cvičení v posilovně. Přibývání na váze se tak doopravdy nemusí bát!

Autor: Adéla Ondroušková