Rip Torn, vlastním jménem Elmore Rual Torn Jr., se poprvé objevil před kamerou již v roce 1956, kdy si zahrál štěk ve snímku Baby Doll. O rok později účinkoval v televizní hororové sérii Alfred Hitchcock představuje. Později vystupoval i na Broadwayi a jeho hvězda stoupala strmě vzhůru, až se přidal k hollywoodské elitě.

Proslavil se rolemi v komediích

Výrazný herec se mimo vážné filmy proslavil rolemi v komediích. Kromě Připoutejte se, prosím! 2 byl nepřehlédnutelný jako trenér Patches O'Houlihan ve sportovní šílenosti Vybíjená: Běž do toho na plný koule. Jeho nejslavnější rolí však navždy zůstane šéf Zed v prvních dvou dílech série Muži v černém natočených podle stejnojmenného komiksu.

V nich se objevil po boku Willa Smitha (50) a Tommyho Lee Jonese (72). I když byl Torn známá veselá kopa, měl na krku historii opileckých výlevů a bojoval s alkoholismem. Kvůli němu se dostal i do křížku se zákonem. Jak uvedl The Guardian, v roce 2010 se s nabitou zbraní vloupal do pobočky banky v Lakeville v nočních hodinách.

Kvůli chlastu přišel o roli v Mužích v černém 3

Byl tak nalitý, že pak uvnitř usnul. Když ho dopadli a zatkli, tvrdil, že si myslel, že jde o jeho domov. Ten se ve skutečnosti nenacházel daleko, ale Torn měl od té doby kvůli opileckému chování v Hollywoodu škraloup. V Mužích v černém 3 se už proto neobjevil. Další průšvih měl v roce 2004, kdy byl pod vlivem chycen za volantem.

Smrt zastihla Torna 9. července 2019 v jeho domově v Lakeville. Oproti jeho životu to bych odchod poklidný a mírumilovný. Zemřel v obklopení své rodiny. Po jeho boku byly do posledních chvil manželka Amy Wrightová (69), dcery Katie Tornová a Angelica Pageová. Příčina smrti nebyla zveřejněna. Torn byl celkem třikrát ženatý a zplodil šest dětí. Jeho sestřenicí je slavná herečka Sissy Spaceková (69).

Fotogalerie
14 fotografií