Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Koncert Jenifer Lopezové evakuovali po 20 minutách. New York ochromil výpadek proudu

Aktualizováno -
14. července 2019
10:40
Autor: peb, ČTK - 
14. července 2019
08:20

Požár transformátoru v New Yorku způsobil v sobotu večer výpadek proudu na Manhattanu. Bez elektřiny se ocitly statisíce lidí právě v době, kdy se v srdci Manhattanu měla konat divadelní představení a další kulturní akce a oblast byla plná turistů. Zasaženy byly i obchody a metro, zastavily se výtahy, informovala v noci na dnešek agentura AP. Elektrárenská společnost Con Edison uvedla, že dodávky proudu, které byly přerušeny před 19:00 místního času (jedna ráno českého času), se podařilo obnovit před půlnocí.

Hasiči uvedli, že požár, který propukl na ulici West 64th Street, zasáhl stovky tisíc odběratelů ve 30 blocích od náměstí Times Square až po 72. ulici a Broadway.

Návštěvníci divadel byli nuceni vyjít na ulici, na Times Square potemněly obří velkoplošné obrazovky, provoz metra se téměř zastavil. Výpadek elektřiny postihl večer mimo jiné i komplex Rockefeller Center. V Madison Square Garden byl přerušen koncert se zpěvačkou Jennifer Lopezovou. Aréna byla evakuována po 20 minutách akce.

Lopezová: Je mi tak líto, co se stalo

„Nevím, co říct. Jen chci, lidičky, abyste věděli, že dostanete, za co jste zaplatili, že se tam vrátíme a uděláme pro vás úžasné vystoupení. Je mi tak líto, co se stalo,“ napsala Lopezová na instagramu. Výpadek její koncert přerušil během čtvrté písničky.

Newyorský guvernér Andrew Cuomo nařídil místním úřadům vyšetřování příčin výpadku proudu, který postihl velkou část Manhattanu. Cuomo řekl, že ačkoli nebyla hlášena žádná zranění, „už samotná skutečnost, že se to stalo, je nepřijatelná“.

Starosta města New York Bill de Blasio s odvoláním na policii prohlásil, že za výpadkem stojí technické problémy a že nešlo o záměrný čin. K požáru de Blassio řekl, že hořelo v revizní šachtě, deník Daily News napsal, že místem otřásl i výbuch. John MacAvoy, které šéfuje společnosti Con Edison, řekl, že příčiny se stále vyšetřují.

Někteří účinkující z muzikálu Come From Away uspořádali improvizované představení pro zklamané návštěvníky jejich divadla přímo na ulici, uvedla AP.

Podle AP výpadek přišel na výročí blackoutu z roku 1977, kdy zůstala bez proudu většina New Yorku.

Manowar ( 14. července 2019 09:25 )

Kvůli tomu týden neusnu.

Zobrazit celou diskusi