„Postavil jsem balón, který vynese zástupce lidu do vesmíru,“ říká v úvodu vizionář Míra. Do historie se hodlá zapsat jako jediný Čech, který se do vesmíru dostal bez pomoci Sovětského svazu. Společně se svým synem a manželkou tak hodlá uskutečnit téměř nemožné.

Nejsilnější vítr fouká z východu

V tomto díle hledá Míra vhodné místo, kde nefouká vítr, který by jeho plány mohl zhatit. Nejsilnější vítr podle něj fouká z východu a míst, kde tento vítr nefouká, je prý nedostatek. Vhodné místo ale přeci jen našel. Teď už jen stačí obrovské množství igelitu, lepicí pásky a chuť do práce. A ačkoliv by se už mohlo zdát, že jsou přípravy u konce, přichází znenadání zvrat. Jaký? To se dozvíte ve videu níže!

 

Kdo je Míra Čech?

Tento vynálezce a objevitel se již na základní škole potýkal s vadou řeči, která ho dostala do mnoha nepříjemných situací. I proto se zaměřil především na sebevzdělávání. Mezi témata, která ho nejvíce zajímala, patřila zejména fyzika, matematika, chemie a praktická věda. Řemeslnou zručnost získal na studiích truhlařiny a zámečnictví. Studoval VUT v Brně, ale nedokončil ji – rovnou se vrhl na dráhu vynálezce a objevitele. Oženil se s Jaruškou Novákovou a mají spolu syna. Jeho základním mottem je: Rodina, vlast, věda!

Jak celý jeho projekt dopadne? Mírovu cestu sledujte zde!