Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

„Letím do vesmíru najít novou a lepší planetu,“ říká český vizionář

Míra Čech se připravuje ke startu.
Míra Čech se připravuje ke startu.  (Autor: Mall TV)
Autor: nguan - 
22. července 2019
09:20

Poté, co se v 6. dílu seriálu Český vesmír Sandra Nováková alias Jaruška rozhodla nepodstoupit společně se svým manželem cestu do vesmíru, je vynálezce a vizionář Míra Čech odsouzen podniknout nebezpečnou cestu směrem vzhůru úplně sám.

Konečně jsme se dočkali! V sedmém díle se český vynálezce Míra Čech po strastiplných přípravách, během nichž musel například řešit, jakou bude mít jeho vesmírný modul podobu, jak se bude jmenovat nebo z jakého bude materiálu,  nakonec přece jen vydává k oběžné dráze. Bude jeho cesta bez komplikací nebo ho semele východní vítr? Sledujte ve videu níže!

Kdo je Míra Čech?

Tento vynálezce a objevitel se již na základní škole potýkal s vadou řeči, která ho dostala do mnoha nepříjemných situací. I proto se zaměřil především na sebevzdělávání. Mezi témata, která ho nejvíce zajímala, patřila zejména fyzika, matematika, chemie a praktická věda. Řemeslnou zručnost získal na studiích truhlařiny a zámečnictví. Studoval VUT v Brně, ale nedokončil ji – rovnou se vrhl na dráhu vynálezce a objevitele. Oženil se s Jaruškou Novákovou a mají spolu syna. Jeho základním mottem je: Rodina, vlast, věda!

Jak celý jeho projekt dopadne? Mírovu cestu sledujte zde!

 

 

Sibyla ( 25. července 2019 07:56 )

tak já mu náhodou fandím - vždy svět posunou kupředu právě vizionáři a často pracující bez vědeckých ústavů, kde je velmi často myšlenková strnulost.

fotrpjotr ( 22. července 2019 09:39 )

Až poletí,tak ať si sebou vezme demoklub a piráty a hlavně ať se už nevrací.

Zobrazit celou diskusi