Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Racek unesl čivavu ze zahrady. Zoufalá panička po Gizmovi stále pátrá

Autor: shp - 
23. července 2019
12:02

Zní to jako scéna z hororu. Bohužel jde ale o událost, která se skutečně odehrála ve městě Paignton v anglickém hrabství Devon. Čtyřletého samečka miniaturní čivavy Gizma tam ze zahrady unesl racek. Pták pejska popadl do zobáku a odletěl s ním neznámo kam. Jeho panička Becca Hillová (24) je zoufalá.

Můj partner na zahradě věšel prádlo a najednou viděl, jak se dolů vrhnul racek. Odnesl Gizma tak daleko, že jsme ho ztratili z dohledu. Nevím, jestli ho upustil, nebo kde nyní je,“ řekla Becca webu Devon Live.

Dcerka nese útok racka těžce

O pomoc s nalezením pejska požádala i na sociální síti. „Prosím, prosím, prosím, jestli někdo najde psa čivavu, je můj. Racek ho odnesl ze zahrady v Paigntonu. Moje šestiletá dcera je z toho rozrušená,“ napsala na facebooku.

Útoky racků na drobná zvířata nejsou úplně neobvyklé. Tito ptáci jsou velmi agresivní, když jsou jejich mláďata vyhládlá. I když Becca doufá, že se se svým mazlíkem znovu shledá, je pouze malá naděje, že je zvíře naživu.

Panička rozvěsila v okolí letáky

Moje miminko je stále nezvěstné. Když se neprobouzím tím, že mi olizuje obličej, necítím se dobře,“ zoufá panička. Kromě pátrání na sociální síti v okolí rozvěsila letáky s tím, že se malinký Gizmo pohřešuje.

Zobrazit celou diskusi