Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Amanda chystá velkolepou svatbu 12 let po vraždě spolubydlící! Vybírá na ni od fanoušků

Autor: rc - 
23. července 2019
19:17

Amanda Knoxová (32), která byla odsouzena a následně zproštěna viny z vraždy studentky a spolubydlící Meredith Kercher (†21), chystá velkolepou veselku. Knoxová se zasnoubila se svým přítelem Christopherem Robinsonem minulý rok v listopadu, kdy oznámila, že to bude nejlepší párty v jejím životě. Ovšem na »nejlepší párty« nemají snoubenci dostatek peněz! Knoxová proto založila veřejnou sbírku, v níž chce vybrat až 227 tisíc.

Amanda Knoxová se zapsala do povědomí veřejnosti jako prohnaná Knoxová (Foxy Knoxy), jak ji přezdívala světová média. Nechvalnou přezdívku získala během dlouhého soudního procesu, v němž figurovala jako hlavní podezřelá z vraždy studentky Meredith Kercherové. Amanda byla spolu se svým tehdejším přítelem Raffaelem Sollecitem několikrát obviněna z vraždy jednadvacetileté Britky. Proces se táhnul dlouhých sedm let, až je soud v Itálii v roce 2015 oficiálně zprostil viny.

Amanda si v současné době užívá svobody s přítelem Christopherem Robinsonem. Pár se zasnoubil v listopadu. Video ze zásnub, které byly na téma sci-fi, pár publikoval na sociální síti Instagram. Knoxová se navíc v červnu vrátila do Itálie, poprvé po třech letech od zproštění viny. Kvůli výletu do Itálie však  pár údajně přišel o část peněz, které měl ušetřené na svatbu. Dvojice se proto rozhodla, že se obrátí na své fanoušky, kteří by jim mohli přispět do rozpočtu. Snoubenci totiž chystají svatbu oslavit velkolepě jako »největší párty v životě«.

Založili proto stránku, kde všichni mohou přispět libovolnou částkou. Pár chce vybrat až 227 072 tisíc korun. „Co potřebujeme, je pomoc uspořádat nejlepší párty pro naši rodinu a přátele. Nečekali jsme, že budeme pořádat svatbu a Amandin první návrat do Itálie ve stejnou dobu. Ale nemohli jsme si nechat ujít příležitost. S mizivým časem na plánování jsme museli utratit náš svatební fond na tuto důležitou cestu,“ stojí na webových stránkách. Pro každého, kdo jim přispěje na veselku, mají snoubenci dárek. Věnují mu knížku poezie, kterou sami napsali.

Vražda Meredith Kercherové

Amanda a Meredith se setkaly v roce 2007 italském městě Perugia, kde sdílely společně byt. Tehdy dvacetiletá Amanda v Itálii studovala italštinu a pracovala jako servírka. V historické Perugii se Amanda, rodačka z Washingtonu, seznámila s Raffaelem Sollecitem, třiadvacetiletým italským studentem. Studijní pobyt na Apeninském poloostrově skončil tragicky. Amanda druhý listopadový den měla najít s podříznutým hrdlem Meredith v kaluži krve v jejich pronajatém bytě. Podle soudní pitvy byla jednadvacetiletá Britka bodnuta až padesátkrát!  

Amanda s jejím tehdejším přítelem figurovali jako hlavní podezřelí. V roce 2008 byli oficiálně obvinění z vraždy a v roce 2009 byli oba dva odsouzeni. O rok později se oba dva odvolali a v roce 2011 byli zproštěni viny. V roce 2014 je však soud za vraždu odsoudil znovu. Proti verdiktu se však znovu odvolali a v roce 2015 od soudu odešli jako vítězové. Oba dva byli zproštěni obvinění. Za vraždu Meredith si doteď odpykává trest Rudy Guede.

 

Monikay ( 23. července 2019 19:39 )

divná holka. umí jen pařit. a blbci fanoušci jí to zaplatěj

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání