15 nejhorších dárků pro děti, za které vám fakt žádný rodič nepoděkuje

PÍŠŤALKA Super nápad, ale zkuste někdy být s takto obdarovaným v jedné místnosti déle než minutu. Ostatně, stačí být v jednom bytě či domě.
Foto: istock
Sdílej na facebooku
20. července  2020 
 06:00

Možná máte jasnou představu o tom, jaké dárky mají a mohou dostávat vaše děti, ale váháte, když máte obdarovávat cizí potomky? Nebo máte bohatou zkušenost s tím, jak vypadají hračky, které byste si dobrovolně domů nikdy nepořídili? Tady jsme vám jich pár sepsali, kdybyste snad netušili, jak něco takového vypadá. 

Příšerné barvy, laciný plast, nepříjemné zvuky. Tyhle vlastnosti mají hračky, které rodiče nesnáší, velmi často. Bohužel pro nás – děti je nezřídka milují a budou velmi proti, jakmile je budeme chtít odmítnout nebo vyhodit.

Ale existují i další výrobky, které vaší rodině přes veškeré dobré úmysly mohou prokázat spíše medvědí službu. Schválně se na všechny ne úplně úspěšné a oblíbené dárky podívejte do naší GALERIE.

Třeba takový bublifuk. Stojí pár korun a ukažte nám dítě, které z něj nemá radost. I celou minutu, dvě, než zjistí, že se mu bubliny nedaří vyfouknout, a než si nakonec celou lahvičku nedopatřením vylije na oblečení. Pokud je to doma, tím lépe, samozřejmě. Je k nevíře, kolik se toho dá ulepit jedním dobře vylitým bublifukem. 

Zkušení rodiče nevěří ani tomu, že by snad existovaly dětské výtvarné potřeby, které by šly bez následků vyprat či vyčistit, ačkoli to jejich výrobci nezřídka chvástavě tvrdí. Na to jsme i my viděli už příliš mnoho oblečení navždy obarveného vodovkami, které "snadno vyperete", a koberců s pečlivě zašlapanou modelínou, která "nikdy nepřilne" a kterou "stačí jen posbírat".

A já? Já budu jednorožec! 

Zvláštní kategorii představují třpytky, které se mají někam nalepit. Tím se má něco skvostně dotvořit – ve skutečnosti se však dokážou především všude vysypat v množství, které vůbec neodpovídá malému balení. Skvěle drží i na rodičovském oblečení nebo na kůži, takže si o vás v práci mohou myslet, že jste se dala na dráhu pornohvězdy nebo se pokoušíte stát se jednorožcem. 

Á propos, oblečení pro děti. To je kapitola sama pro sebe – z nějakého neznámého důvodu mají někteří příbuzní tendenci obdarovávat děti v okolí oblečením, které je buď malé, nebo mimořádně nevkusné. Případně obojí. 

Spoustě rodičů také – a pochopitelně – vadí, když jejich dětem někdo přináší striktně pohlavně selektované hračky, tedy holkám panenky, klukům autíčka. Nebo holkám dětský vysavač a klukům luk a šíp. Nebo holkám cokoli růžového a klukům něco když ne modrého, tak alespoň zeleného. 

Dárek nad dárky? Tady je! 

A ještě jeden typ dárků nemají rodiče v lásce. Totiž – když se například prarodiče rozhodnou, že vnouče ohromí, a bez porady s rodiči mu dají nějaký drahý nebo vytoužený dárek, který přečíslí všechno, co mu matka a otec nadělili za tři roky nazpátek.  

Je nakonec jedno, o co přesně jde, ať už je to tablet, obří plyšák nebo výlet do Legolandu – problém je v tom, že nezapomenutelné dárky by dětem měli dávat hlavně rodiče. Už z toho důvodu, že ti se nejvíce nadřou s výchovou, a zaslouží si tak být v očích dětí za hrdiny. Nehledě na to, že mohou mít své představy o tom, kdy a jak dítě něčím ohromujícím obdarovat.  

Sdílej na facebooku
Autor: red

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku