Zahradní slavnost nebo také garden party může mít více či méně slavnostní charakter udaný pořádajícím hostitelem. Rozhodně ji však nelze zaměňovat za zábavu u táboráku, grilování s přáteli na chatě. Nemusíte se sice držet striktní zkostnatělé etikety, mít francouzský slamák na hlavě, ale jistá, byť nenucená elegance je žádaná.

Pánové, pamatujte, že…

Vázanka není nutná. U formálně společenské garden party je ideální lehký (může být i nepodšitý) oblek a stačí i separátní sako, jež lze odložit. Košile rozhodně vítězí nad trikem, obligátní modré džíny jsou totálně fádní, na ležérnost se odvolávající z nouze ctnost. Mnohem lepší volbou jsou plátěné či lněné kalhoty.

Krátké, kolem kolen sahající elegantně vyhlížející nohavice nejsou tabu na rozdíl od outdoorových modelů. Zasluhují si přes ně oblečenou košili a onu kýženou eleganci umocní měkké mokasíny či polobotky bez ponožek.

Dámy, buďte chic!

Ženy mají jako vždy větší prostor ke hře, fantazii, jedinečnému stylingu. Sázkou na jistotu jsou letní koktejlky v lady stylu, dlouhé lehké šaty, sukně s volnou košilovou blůzou, módní široké kalhoty. Ve hře je romantika i minimalismus. Pudrové tóny i šťavnaté barvy. Grafické dezény i květinové vzory. Nabízí se hedvábí, šifon, plátno, chladivý len, pokud model zmačkání unese.

To, co rozhoduje, je vkus, smysl pro jednotu stylu a cit pro míru.

 

Iveta Lutovská Vítová: Něžná nota
Autor: Herminapress.cz

Iveta Lutovská Vítová: Něžná nota

Prověřená, bez ohledu na momentální trendy vítaná klasika. Model, jež většině dívek a mladých žen, jak se říká, přistane. Pastelově lososová opálené pleti sluší, viskóza hedvábného vzhledu v nařasení správně plihne, romantika se tu drží na uzdě.

Známka: 1

Adam Mišík s přítelkyní: Ano, ale…
Autor: Herminapress.cz

Adam Mišík s přítelkyní: Ano, ale…

Mladý herec a zpěvák náleží k těm, již příliš nechybují. V podstatě nechyboval, ani když zkombinoval rockerskými botami doplněné skin džíny s volnou košilí oživenou kravatu suplující šálou. Bohužel slečna cit pro styling nevlastní. Džínová sukně a pantofle se s atraktivní blůzou přinejmenším stylově třískají.

Známka: 3

Ester Geislerová: Špatná volba
Autor: Herminapress.cz

Ester Geislerová: Špatná volba

Barevnost nositelce sluší. Doplňky se obejdou bez výhrad, což nelze říct o samotném modelu. Velký vzor pro něj není příliš vhodný. Asymetrický rukáv si zaslouží být širší a přecházet v plynulou siluetu řízou zřejmě inspirovaných šatů, které měly být rozevlátější, nikoli na tělo. Nehezky vyznívá i široký rozparek.

Známka: 3

 

Pavel Liška: V rámci uvolněnosti
Autor: Herminapress.cz

Pavel Liška: V rámci uvolněnosti

Hra bílé s valéry šedé a prvky hnědé je klidná, oku příjemná. Jemně žíhané holubičí sako posouvá na kotníkové boty nahrnuté džíny s prádlovým basic trikem o třídu výš. Kvalitní střevíce a patinou poznamenaný řemen jednotu stylu nedbalé elegance štenplují.

Známka: 1

Lucie Zedníčková: Půvab jednoduchosti
Autor: Herminapress.cz

Lucie Zedníčková: Půvab jednoduchosti

Minišaty v roli pouzdrové tuniky splývají s úzkými kalhotami a na letmý pohled vypadají jako módní overal. Hluboký, podprsenku nepřipouštějící dekolt na zádech je eroticky působivý, kratší nohavice nad kotníky postavě svědčí a boty na nízkém podpatku dodají spolu s ledvinkou celku švih nenucenosti na rozdíl od lodiček na jehle. Bohužel náramky pro osvěžení černé plochy nestačí.

Známka: 2

Hana Reindres Mašlíková: Všestranný tah
Autor: Herminapress.cz

Hana Reindres Mašlíková: Všestranný tah

Kouřově šedozelená barva, totální jednoduchost, nadčasovost, noblesně vyhlížející materiál vzhledu hedvábného saténu – to všechno jsou atributy, které z dlouhých, při chůzi nohy vysoko odhalujících šatů s řetízkovými ramínky činí velmi univerzální model, jenž se hned tak neokouká, a tudíž ve skříni vydrží.

Známka: 1

Michaela Badinková: Neokázalé pojetí
Autor: Herminapress.cz

Michaela Badinková: Neokázalé pojetí

Prostý, ničím nekomplikovaný střih zavinovacích šatů dává vyznít výrazným pruhům. Hlubší véčkový výstřih rozpuštěným vlasům lichotí. Otrocký soulad barvy bot s taškou vylučující kombinace rumělky s vínovou je zajímavá. Zde je k možné diskuzi jen výběr s účesem splývajících náušnic.

Známka: 1-

Kája Pavlíček: Omyl v bílé
Autor: Herminapress.cz
 

Kája Pavlíček: Omyl v bílé

Široké pod lýtko sahající kalhoty, basic triko splývající s na něj oblečenou, kabátek alternující košilí. Plátěnky ve stylu espadrilek na gumě plus háčkovaná či drhaná torna, jež outfit hodný gaye zaseklého v čase korunuje. Každopádně platí, že sázka na monolit bílé je vždy riskantní.

Známka: 4